Divendres, 22 gener 2021
12.3 C
Lloret de Mar
L'autora del llibre, acompanyada de l'alcalde Dulsat i els representants de l'Arxiu, durant la presentació.

Un llibre recull les excavacions fetes durant més de 25 anys a Montbarbat

El jaciment destaca per la seva extensió, de més de 7.000 metres quadrats. Actualment se n’ha excavat només el 23%.

L'autora del llibre, acompanyada de l'alcalde Dulsat i els representants de l'Arxiu, durant la presentació.

Darreres Notícies

El temporal Glòria, un any després, a Lloret de Mar

Les afectacions més destacades –que ja han estat reparades- es van produir al passeig marítim i al passeig Ferran Agulló de Fenals.

La justícia manté la data de les eleccions per al 14F

El govern no es planteja ni un nou decret ni una nova data electoral i esperen la decisió definitiva del Tribunal Superior de Justícia, que podria ser com a màxim el dia 8 de febrer.

Maria Antònia Batlle, número 5 a la llista gironina de Junts per Catalunya

La lloretenca, llicenciada en dret i empresària del sector turístic, afronta aquesta nova etapa en el món polític amb "honor i ganes de treballar per Lloret i Catalunya".

Lloret acull la meitat de rodatges al 2020, a causa de la pandèmia de la Covid-19

El municipi ha estat la localització escollida per al rodatge de diverses escenes de la superproducció 'Uncharted' i també de sèries com 'El inocente', 'Vida perfecta', 'Merlí' o 'Todos mienten'.

Lloret, un dels punts de pas de la Tradeinn Cursa contra el Càncer de Girona

L’objectiu és recaptar diners per a la lluita i les investigacions oncològiques, en un any en què la majoria d’ajudes s’han destinat a la pandèmia de la Covid-19.

L’Arxiu Municipal ha presentat un llibre que recull les excavacions fetes durant més de 25 anys (de 1987 a 2013) al poblat ibèric de Montbarbat, un dels tres que hi ha al terme de Lloret de Mar i un dels més importants arreu de les comarques gironines.

Es tracta d’un poblat d’ubicació privilegiada, a dalt d’una muntanya, amb vistes que permetien controlar bona part del territori. El jaciment destaca per la seva extensió, de més de 7.000 metres quadrats. Actualment se n’ha excavat només el 23%. Les tasques s’han dut a terme al llarg dels anys, per part d’estudiants i voluntaris de Lloret i Blanes.

La persona al capdavant dels treballs ha estat la doctora en Història per la Universitat de Barcelona, Maria del Vilà Vilà i Bota, autora del llibre “L’oppidum de Montbarbat”, qui destaca que és un “poblat de frontera, molt gran”.

El llibre “L’oppidum de Montbarbat”, de Maria del Vilà Vilà i Bota.

Durant la presentació del llibre, que forma part de la col·lecció ‘Es Frares’, l’alcalde Jaume Dulsat destaca que “és interessant saber com era Lloret abans de ser Lloret”.

En l’acte de presentació, feta aquest dimecres amb presència limitada per la pandèmia, han assitit l’alcalde Dulsat, l’autora, la regidora del Servei d’Arxiu Municipal, Ana Garcia-Castany i el cap del Servei, Joaquim Daban. El llibre es podrà adquirir a partir del proper dilluns, 30 de novembre, a la Unitat de Patrimoni Cultural, a Can Saragossa, al Museu del Mar i a les llibreries de Lloret.

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

La sèrie ‘Vida perfecta’, on hi surt Paco Moreno, s’estrena als EUA amb HBO MAX

Paco Moreno, que acaba de rodar la segona temporada, destaca que VIDA PERFECTA és una "sèrie innovadora en el sentit que el 90% la conformen dones".