9.1 C
Lloret de Mar

El Turó Rodó sumarà una altra casa i una nova porta d’entrada al poblat al 2023

El jaciment ibèric farà aquestes millores durant l'any que ve, coïncidint que obre les portes el Castell de Lloret, situat al costat.

Imatge aèria del Turó Rodó, de Catalunya 360.
Imatge aèria del Turó Rodó, de Catalunya 360.

Darreres Notícies

Molt a prop del Castell de Lloret es troba el Turó Rodó, un dels tres jaciments ibèrics que hi ha a Lloret. En aquest sentit, s’ha aprovat un projecte per millorar i ampliar l’espai. Les obres coincidiran amb l’obertura al públic del Castell, que obrirà les portes com a museu immersiu en 3D.

servicios profesionales jimenez

Al Turó Rodó, es construirà una rèplica a escala natural de la porta d’entrada al poblat així com una nova casa ibèrica, a més de diferents obres de millora.

img poblat iberic turo rodo 1 big
La caseta que hi ha actualment al Turó Rodó, visitable des del 2017.

El regidor de Patrimoni Cultural, Xavi Flores, explica que “les obres del castell ja acaben i això farà venir més gent, la idea de dotar de més continguts el poblat i donar un millor relat a la visita”.

Els treballs, que han de començar al 2023, estan pressupostats en 72.000 euros i es compta amb una subvenció del 40%.

Es tracta d’un projecte ambiciós, que ha de transformar l’assentament en un jaciment singular dins la oferta patrimonial de Lloret de Mar, el qual compta a més amb unes vistes privilegiades. El conjunt d’actuacions han de servir per fer un salt qualitatiu en la visita del poblat ibèric del Turó Rodó, sense deixar de banda la voluntat de posar-lo en valor.

spot_img

El + Vist