18 C
Lloret de Mar

Unanimitat en el ple de Lloret de Mar sobre la mobilitat sostenible

L'Ajuntament demanarà a la Generalitat que estudiï la incorporació de Lloret en la xarxa tarifària integrada del transport de Girona i Barcelona.

Àngel Aguilera, defensant la moció en el ple d'aquest dilluns.
Àngel Aguilera, defensant la moció en el ple d'aquest dilluns.

Darreres Notícies

L’Ajuntament instarà la Generalitat que estudiï la incorporació de Lloret de Mar a la xarxa tarifària integrada del transport de Girona i Barcelona. L’objectiu és unificar els preus dels tiquets i abonaments que paguen els usuaris de la vila amb la resta de zones.

servicios profesionales jimenez

Això recull la moció aprovada per unanimitat en el ple d’aquest dilluns. L’ha presentada l’Associació per a la Promoció del Transport Públic, la Fundació Mobilitat Sostenible i Segura, a més de SOS Lloret. Un representant de les entitats, Àngel Aguilera, explicava en el plenari que la voluntat “és integrar Lloret perquè amb un mateix bitllet es pugui agafar els busos de la vila i per anar fins a Girona”.

La regidora accidental de Mobilitat, Lara Torres (no adscrita), explica que “és una bona proposta en la que fa que hi treballem però calen mesures prèvies per poder formar part de les dues xarxes tarifàries”. Jordi Sais (Junts per Lloret) afegeix que “ja hem fet els primers passos per incorporar-nos a la xarxa de Girona, no encara a la de Barcelona perquè no tenim tren”. La solució passaria per mancomunar serveis amb Blanes.

Pel que fa a l’oposició, Jordi Hernández (Cs) considera que aquesta inclusió és “una obligació”, mentre que Miguel Gracia (Lloret en Comú) subratlla que “Lloret és l’únic poble de Catalunya de més de 30.000 habitants sense tren i amb connexions deficients de transport públic”. Francisco Pastor (PSC) lamenta que “estem a mig camí de Girona i Barcelona i continuem aïllats“, des del punt de vista del transport públic. Lluïsa Baltrons (Força Lloret) destaca que “tots són avantatges en integrar Lloret en aquesta xarxa de tarifes” i la regidora no adscrita Marina Nicolàs destaca que l’objectiu “és abaratir el preu dels bitllets”.

Lloret de Mar, en no arribar als 50.000 habitants -igual que passa amb Blanes-, queda fora de les subvencions del transport urbà i per això el preu dels bitllets i abonaments són més cars.

spot_img

El + Vist