Dissabte, 6 març 2021
10.7 C
Lloret de Mar
Un mostreig de l'estada

Xatrac valora positivament la primera edició de les Estades Marines Universitàries

Ha comptat amb cinc participants, perquè s’ha hagut d’organitzar a última hora, però s’espera que la iniciativa es pugui repetir i s’incrementin els inscrits.

Un mostreig de l'estada

Darreres Notícies

Dulsat tem que el repartiment de les ajudes es converteixi en “cafè per a tothom”

Ha estat en l'acte 'Nous paradigmes competitius en les destinacions de sol i platja', organitzat aquest dijous per la patronal turística Exceltur.

La restauració pot obrir fins a les 17h a partir el proper dilluns

L’alcalde de Lloret dona la benvinguda a les noves mesures i amb la mirada posada ja a l’estiu assegura que "ara hi ha molt en joc".

L’equip del videoclip ‘No calles’ està format sobretot per dones joves de Lloret

El projecte, que busca conscienciar en contra de la violència masclista, s'estrena aquest dissabte (19h) al Teatre de Lloret de Mar.

Adrià Calaf, de l’escola Àngels Alemany, és el guanyador del concurs d’Aqualia

El certamen té per objectiu mostrar el cicle de l’aigua i conscienciar sobre la importància de fer-ne un ús sostenible.

Tres detinguts per cultivar 516 plantes de marihuana en una casa de Lloret de Mar i punxar la llum

Els Mossos d'Esquadra van descobrir la plantació gràcies a la col·laboració ciutadana.

Molt bones valoracions de la primera Estada Marina Universitària organitzada per Xatrac a Tossa de Mar. Una iniciativa que s’havia fet alguna vegada amb adolescents i que aquest any s’ha volgut obrir a l’àmbit universitari.

El responsable de Xatrac, el biòleg marí Santi Escartín, està molt content de l’experiència i creu que un dels aspectes més rellevants que han après els universitaris és la incertesa que presenta el fons marí i com poden canviar els resultats finals respectes a les perspectives.

Aquesta primera edició ha comptat amb cinc participants, perquè s’ha hagut d’organitzar a última hora, però s’espera que la iniciativa es pugui repetir i s’incrementin els inscrits.

El projecte ha comptat amb diferents procediments. S’ha analitzat el cens de peixos i el d’eriçons de mar a Cala Giverola i Es Codolar. A més, s’ha fet una valoració de l’estat de les comunitats algals de tota la zona costanera de Tossa a través de la metodologia CARLIT.

L’activitat, a més, ha permès als participants investigar la qualitat de l’aigua de diverses platges del municipi tossenc, com són la Badia de Tossa, Cala Giverola, Es Codolar o Ses Illetes. Els resultats de l’estudi han determinat que, majoritàriament, és molt bona, tot i que Santi Escartín recorda que se n’ha de tenir cura.

Els alumnes s’han dividit per fer treball a l’aigua i d’oficina, de manera que han après a fer mostreigs, però també a desenvolupar projectes d’estudi, realitzar informes, i fer tasques de divulgació i comunicació.

Els cinc joves universitaris (Xatrac)

En les valoracions finals, els participants s’han mostrat molt satisfets de l’experiència. Un d’ells és l’estudiant de Biologia Oriol Moreno, que reconeix que es van sorprendre en descobrir la gran diversitat que hi ha al fons marí de Tossa, tan a prop de casa.

Xatrac ha dut a terme aquesta estada a Tossa de Mar per les facilitats que ha donat el municipi a l’hora de poder-s’hi estar dues setmanes allotjats fent els estudis pertinents

- Publicitat -

El + Vist

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Bernat Ribera accedeix per primera vegada a les semifinals d’una Copa d’Europa d’snowboard cross

El lloretenc va competir amb doble cita a Àustria: dissabte, va ser setzè, mentre que diumenge va acabar en el setè lloc.

Els treballs del camí de ronda entre Lloret i Fenals començaran en tres mesos

S’hi destinaran 730.000 euros. Aquests detalls s’han donat a conèixer en el ple d’aquest dilluns, quan s’ha ratificat per unanimitat l’acord entre l’equip de govern i la propietat.