10.2 C
Lloret de Mar

El Xino-Xano està pendent de la pluja i de l’estat del fons del mar per a la tirada a l’art

Tot i així, el Xino-Xano ho té tot a punt per si pot fer la tirada a l'art. Com sempre, la previsió és fer dos vols; el primer, a les vuit del matí.

Tirada a l'art
Tirada a l'art

Darreres Notícies

Incertesa per a la tirada a l’art del Xino-Xano d’aquest diumenge. Un membre de l’entitat, Miquel Joancomartí, ha explicat que estan pendents de dos factors. D’una banda, del temps, ja que si plou s’haurà de suspendre o posposar. D’altra banda, la mirada també està en el fons del mar: l’última vegada van enganxar l’art amb una roca i se’ls va destrossar, de manera que necessiten que el fons estigui net.

Tot i així, el Xino-Xano ho té tot a punt per si pot fer la tirada a l’art. Com sempre, la previsió és fer dos vols; el primer, a les vuit del matí i el segon, en funció de com vagi el primer, però cap a quarts d’onze.

La tirada a l’art del Xino-Xano permet demostrar com es pescava antigament a Lloret. Dècades enrere, la Tirada a l’Art era un dels principals mètodes de subsistència de la població, en què el peix pescat era repartit en parts iguals entre tothom que participava estirant de la xarxa. I és que el mètode requereix la col·laboració de la ciutadania, perquè s’estén la xarxa al mar i els veïns l’arrosseguen fins a la sorra. Amb el peix que es pesqui diumenge -si finalment es pot tirar l’art- es farà un bon esmorzar per a tots els participants.

spot_img

El + Vist