El moment d’iniciar un nadó en l’anomenada alimentació complementària és molt important i, si es fa bé, pot aportar molts beneficis. Això és el que s’explica al taller que organitza la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) al CAP de Lloret. S’ha ofert aquesta setmana i es repetirà al desembre.
En concret, es presenta la tècnica Baby Led Weaning, que consisteix en una alimentació guiada, en la qual el lactant manipula els aliments amb les seves mans i se’ls introdueix a la boca. D’aquesta manera, l’infant aprèn a autoregular-se fins que es troba saciat. Roser Ribas, infermera del servei pediàtric del CAP de Lloret, assegura que està demostrat que aporta molts beneficis.
A través d’aquest taller gratuït es donen totes les pautes, com la manera d’iniciar al nadó en aquesta pràctica o quins aliments s’han de donar i quins no. A més, es resolen els dubtes que plantegen els pares i mares. Una de les pors principals és què fer en cas d’ennuegament. En aquest sentit, Roser Ribas envia un missatge de tranquil·litat. La infermera també vol calmar els progenitors que estan preocupats perquè el seu nadó no menja el que ells consideren que seria el suficient.
L’alimentació complementària a la lactància comença als sis mesos i s’allarga fins a l’any. Les pautes que s’ofereixen al CAP de Lloret venen marcades per fonts oficials, com l’OMS, el departament de Salut de la Generalitat o l’Associació Espanyola de Pediatria. En aquest sentit, Roser Ribas convida a tothom a buscar la informació pel seu compte a través d’internet, però sempre consultant fonts fiables.