Dimarts, 2 març 2021
13.6 C
Lloret de Mar
Una de les sales de l'exposició sobre el passat agrícola de Lloret.

El passat agrícola i més desconegut de Lloret de Mar

L'exposició “Lloret, zona agrícola KM 0” neix d’una unió d’esforços entre RALL (l’Associació Recull Rural Artesà de Lloret), l’àrea de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament i l’Arxiu Municipal.

Una de les sales de l'exposició sobre el passat agrícola de Lloret.

Darreres Notícies

L’Ajuntament pagarà la retroactivitat de les beques menjador des del 15 de setembre

Tots els grups de l'oposició han criticat la mala gestió de l'equip de govern a l'hora d'atorgar les beques, tot i que celebren que es pagui la retroactivitat.

La Policia Local de Lloret intervé dues festes il·legals

Les festes, amb més de 20 persones implicades, tenien lloc en finques privades i no respectaven les mesures antiCovid ni tampoc les restriccions de mobilitat.

Els treballs del camí de ronda entre Lloret i Fenals començaran en tres mesos

S’hi destinaran 730.000 euros. Aquests detalls s’han donat a conèixer en el ple d’aquest dilluns, quan s’ha ratificat per unanimitat l’acord entre l’equip de govern i la propietat.

Autodefensa Marga organitza un taller per a dones amb motiu del 8M

És una activitat gratuïta, per a noies a partir de dotze anys, amb l’objectiu d’aprendre a defensar-se i millorar l’autoconfiança.

La il·lusió i emoció de les noves obreres de Santa Cristina

Les acompanyaran els balladors, que enguany són Eduard Torrent, Enric Termes, Lluís Comas i Alex Babio.

Viatjar un segle enrere i conèixer el passat agrícola de Lloret de Mar. Aquest és l’esperit de la nova exposició que es pot visitar des d’aquesta setmana a la Masia de Can Saragossa. Es titula “Lloret, zona agrícola KM 0”, i neix d’una unió d’esforços entre RRALL (l’Associació Recull Rural Artesà de Lloret), l’àrea de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament i l’Arxiu Municipal.

La mostra servirà per descobrir la vida i el dia a dia dels pagesos i terrassans de la vila. Compta amb un fons d’eines, estris i objectes que el RRALL ha salvat, restaurat i conservat durant més de deu anys, des que es va crear l’entitat.

Lluis Ferrés, portaveu i membre fundador de l’associació, assenyala que l’exposició conté peces singulars, a més de la recreació d’una masia antiga. Afegeix que tot plegat permet visualitzar el Lloret de l’època.

El regidor de Patrimoni Cultural, Xavi Flores, destaca que la mostra permet descobrir el Lloret agrícola, que sovint queda en segon pla respecte el passat mariner de la vila.

L’exposició s’estructura en cinc àrees: “Lloret, zona agrícola”, “Hortes, les de Lloret”, “A l’ombra del pagès creix la vinya”, “El batec del bosc” i “Rere els murs de la llar”.

“Lloret, zona agrícola KM 0” estarà oberta al públic durant més d’un any, fins al 31 de maig del 2022, a la Masia de Can Saragossa. L’entrada amb el carnet del MOLL és gratuïta.

- Publicitat -

El + Vist

Oferir experiències per al turisme familiar, pot marcar la diferència a Lloret de Mar

Aquesta és una de les recomanacions que fa la consultora Castro a Lloret de Mar, per millorar la seva competitivitat amb el turisme familiar.

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Consulta l’ordre del dia del ple del dilluns 1 de març (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 1 de març de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera telemàtica