Divendres, 26 febrer 2021
14.8 C
Lloret de Mar
En Dylan Calabria, acompanyat de la tècnica i la regidora d'Igualtat

EL SAI de Lloret gestiona el primer canvi de sexe i nom

El protagonista és en Dylan Calabria, de 21 anys, que ha pràcticament posat el punt final al seu canvi de sexe.

En Dylan Calabria, acompanyat de la tècnica i la regidora d'Igualtat

Darreres Notícies

Comença la vacunació a persones grans amb dependència a Lloret de Mar

Des d'aquest dimarts, es vacunen 90 persones al dia de mitjana al CAP del Rieral. Són grans dependents, cuidadors i convivents.

Canvis Procicat: reobren els centres comercials i el 2n curs universitari serà presencial

És la principal mesura que ha anunciat el Procicat, que també amplia l'aforament a piscines i a l'esport interior, i permet colònies de grups bombolla.

Una sentència inclou per primer cop treballadors fixes discontinus en un ERTO

El jutge reconeix aquest dret als empleats de l'hotel Don Juan, de Lloret de Mar, que es troben en aquesta situació.

Els jardins de Santa Clotilde, escenari “espectacular” del programa ‘A2veus’ de TV3

Han acollit un concert en streaming de les Roba Estesa, que han triat un cantant no professional per cantar amb elles.

La masia de Can Saragossa se suma als espais que tramiten l’IdCAT

Amb aquest nova seu, Lloret de Mar compta amb quatre equipaments que faciliten aquest identificador. Els altres tres són l’OIAC, el Puntet i la Biblioteca.

El Servei d’Atenció Integral LGTBI de Lloret de Mar gestiona el primer canvi de sexe i nom. El protagonista és Dylan Calabria, de 21 anys, que ha pràcticament posat el punt final al seu canvi de sexe.

El lloretenc va iniciar el procés d’hormonació l’any 2017. A partir de llavors, el canvi de veu, cabell i musculació va ser ràpid. Anys enrere, quan era petita i es deia Aroa, sempre s’havia interessat per tot el què estava relacionat amb el món masculí i acostumava a vestir amb roba d’homes. Va ser als 16 anys quan va decidir fer el pas definitiu, després de tallar-se els cabells i constatar que sempre s’havia sentit un noi.

“Des de sempre no em sentia còmode amb el meu cos, em sentia home”

Dylan Calabria

En Dylan, que va prendre el nom d’una sèrie de televisió, reconeix que a l’institut no li van posar les coses fàcils, però que compta amb el suport d’amics i de la família. “Em diuen que estan orgullosos de mi”, apunta.

En Dylan Calabria, al SAI de Lloret.

El canvi de sexe d’en Dylan ha estat gestionat pel SAI de Lloret, un servei de la regidoria d’Igualtat que va entrar en funcionament tres anys enrere i dona tot tipus de suport al col·lectiu LGTBI.

Jennifer Pérez, regidora d’Igualtat, es mostra molt satisfeta d’haver atès el cas d’en Dylan i destaca que contribueix a “normalitzar” aquests processos.

“És necessari oferir aquesta ajuda, perquè sovint hi ha barreres emocionals”

Jennifer Pérez

El SAI ofereix assessorament jurídic, psicològic, informació personalitzada i un espai de sensibilització per al col·lectiu LGTBI, de persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals.

El servei, iniciat el 2018, s’adreça a persones que pateixen o estiguin en risc de patir discriminació o violència per la seva orientació sexual, identitat o expressió de gènere. Una de les funcions és informar sobre la diversitat sexual i prevenir així la LGTBIfòbia.

- Publicitat -

El + Vist

L’Escola de Gimnàstica Rítmica Lloret participarà en dos torneigs virtuals

Les noies d’individuals de base participaran al torneig del club Rítmica Vilablareix aquest dimecres; el conjunt infantil absolut participarà a un torneig de la Federació Basca de Rítmica de cara a divendres.

Oferir experiències per al turisme familiar, pot marcar la diferència a Lloret de Mar

Aquesta és una de les recomanacions que fa la consultora Castro a Lloret de Mar, per millorar la seva competitivitat amb el turisme familiar.

La vacunació a persones amb gran dependència comença aquest dimarts al CAP del Rieral

Des de l’atenció primària es contactarà via telefònica amb aquests usuaris per saber si volen rebre la vacuna. Un cop donin la seva conformitat, se’ls programarà per a la vacunació als diferents centres.