5 C
Lloret de Mar
Una pizzeria oberta aquests dies a Lloret de Mar.

La sector de la restauració diu que són insuficients les dues hores més d’obertura

Des de Lloret, Nino Gómez, president de l’Associació de bars, restaurants i cafeteries, qualifica les noves mesures “de bombolla d’aire” però diu són "insuficients".

Una pizzeria oberta aquests dies a Lloret de Mar.

Darreres Notícies

Montphoto i Angelina Cardona reben el guardó Sa Gavina 2021 i 2020

Els premis més esperats de la Festa de la Cultura reconeixen els 25 anys del festival internacional de fotografia de natura i l'activisme cultural incansable d'Angelina Cardona.

11 apartaments turístics de Lloret seran l’habitatge de persones vulnerables

Formen part del programa 'Reallotgem' de la Generalitat, que fa una crida als propietaris d'immobles buits per ampliar el parc d'habitatges socials.

El nou rober de Càritas obre les portes en un local del Mercat Municipal

Sembla una botiga, amb roba i complements de segona mà, i un altell, on hi ha el magatzem i una sala on oferiran suport emocional i formació als usuaris.

Més de 700 persones grans, vacunades a la Biblioteca

Els veïns i veïnes a qui posen la 1a dosi de Pzifer tenen 79 anys o menys.

El Rocagrossa organitza una jornada per donar a conèixer la formació dual

Durant l’acte del proper dimarts, hi intervindran ponents com Marta Eroles, psicòloga esportiva; José Luis Blanco, fundador de La Sansi; Edu Garriga, fundador de 77 Feet; i Dino Donati, fundador de PR1ME.

Des d’aquesta setmana, la restauració guanya dues hores més d’obertura. És una de les noves mesures aprovades la setmana passada pel PROCICAT i que tindrà vigència, com a mínim, al llarg de dues setmanes.

En concret, des d’ahir els establiments poden obrir una hora més per esmorzar i una hora més per dinar. Per tant, es mantenen les franges horàries en bars i restaurants, però ara poden obrir al matí de dos quarts de vuit a dos quarts d’onze, i a la tarda de dos quarts de dues a dos quarts de cinc. Fora d’aquests horaris, poden continuar oferint àpats per emportar, fins a les 10 de la nit, o a domicili, fins a les 11 de la nit.

Un establiment de restauració a Lloret.

Arreu de Catalunya, el sector de la restauració considera que aquests canvis no serviran pràcticament de res i reclamen més hores d’obertura com fan en altres comunitats. A més, demanen més ajudes perquè consideren que el sector “està molt tocat” i temen que la situació encara empitjori.  

Des de Lloret, Nino Gómez, president de l’Associació de bars, restaurants i cafeteries, qualifica les noves mesures “de bombolla d’aire” però diu són “insuficients”. Afegeix que “no ens podem relaxar, perquè les restriccions poden tornar a augmentar”.

“Demanem a l’administració més control a les empreses”

Nino Gómez

Nino Gómez posa de relleu la responsabilitat que té el sector i assegura que la majoria d’establiments de la vila compleixen amb les mesures vigents.

La resta de restriccions per al sector de la restauració queden com estaven fins ara: les terrasses poden obrir en l’horari permès i l’aforament a l’interior dels locals es limita al 30%. A més, els clients han de portar mascareta tota l’estona, i només se la poden treure per menjar o beure.

- Publicitat -

El + Vist

Lloret impulsa un Pla de Sostenibilitat Turística per als propers 4 anys

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha explicat que es tracta d’un projecte pioner, transversal, interdisciplinari i integrador, que té en compte tots els aspectes de Lloret de Mar, “com a destinació turística i també com a ciutat”.