Dissabte, 23 gener 2021
12.1 C
Lloret de Mar
El nou pont entre Malgrat de Mar i Blanes, que substitueix el que el Gloria va esfondrar (Adif)

El tren entre Blanes i Malgrat tornarà a funcionar a partir del 9 de desembre

El servei va quedar inactiu al gener, quan, arran del temporal Glòria, es va ensorrar el pont ferroviari que unia els dos municipis.

El nou pont entre Malgrat de Mar i Blanes, que substitueix el que el Gloria va esfondrar (Adif)

Darreres Notícies

El temporal Glòria, un any després, a Lloret de Mar

Les afectacions més destacades –que ja han estat reparades- es van produir al passeig marítim i al passeig Ferran Agulló de Fenals.

La justícia manté la data de les eleccions per al 14F

El govern no es planteja ni un nou decret ni una nova data electoral i esperen la decisió definitiva del Tribunal Superior de Justícia, que podria ser com a màxim el dia 8 de febrer.

Maria Antònia Batlle, número 5 a la llista gironina de Junts per Catalunya

La lloretenca, llicenciada en dret i empresària del sector turístic, afronta aquesta nova etapa en el món polític amb "honor i ganes de treballar per Lloret i Catalunya".

Lloret acull la meitat de rodatges al 2020, a causa de la pandèmia de la Covid-19

El municipi ha estat la localització escollida per al rodatge de diverses escenes de la superproducció 'Uncharted' i també de sèries com 'El inocente', 'Vida perfecta', 'Merlí' o 'Todos mienten'.

Lloret, un dels punts de pas de la Tradeinn Cursa contra el Càncer de Girona

L’objectiu és recaptar diners per a la lluita i les investigacions oncològiques, en un any en què la majoria d’ajudes s’han destinat a la pandèmia de la Covid-19.

El servei de tren entre Blanes i Malgrat, pel nou pont sobre el riu Tordera, es restablirà dimecres que ve, 9 de desembre. L’anunci va arribar ahir, després d’uns dies d’incertesa en què no acabava de quedar clar quan es podria restablir el servei, que va quedar inactiu el passat mes de gener, a causa del temporal Glòria.

A principis de novembre, en la inauguració del nou pont entre Blanes i Malgrat, es va avançar que la posada en marxa del nou viaducte ferroviari estava pendent d’un últim tràmit tècnic. En concret, faltava el vistiplau de l’Agència Estatal de Seguretat Ferroviària. Ara, després d’uns deu mesos d’aturada, el servei tornarà a funcionar.

El nou pont entre Malgrat de Mar i Blanes, que substitueix el que el Gloria va esfondrar (Adif)

Recordem que l’antic pont ferroviari sobre la Tordera va quedar col·lapsat el 22 de gener, a conseqüència de la crescuda del riu per les precipitacions acumulades del Temporal Glòria, de la mateixa manera que el pont que uneix Blanes i Malgrat per carretera.

Les obres de reconstrucció es van acabar el 7 de novembre. Des d’aleshores, s’han fet les proves de seguretat necessàries. En concret, s’han fet passar tres locomotores de 300 tones per damunt del pont.

Els treballs han suposat un cost de 10 milions d’euros. S’ha aixecat un nou pont que fa 221 metres de llargada, repartits en cinc vanos. També s’hi han clavat uns pilars a 45 metres de profunditat per donar-li una major estabilitat. Per muntar el nou pont s’han fet servir 792 metres de carril, 633 travesses i 1.486 metres cúbics de balast. A més, s’han muntat 1.200 metres de catenària i s’han estès 11.400 metres d’instal·lacions de seguretat i comunicacions.

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

L’Ajuntament ja ha fet el sorteig per conformar les meses electorals per si les eleccions es fan el 14F

Ahir a la tarda es tancava el termini per fer el sorteig, però les eleccions pengen d'un fil: entre avui i demà el TSJC ha de prendre una decisió.