Els clubs esportius de Lloret de Mar tornen avui als entrenaments. Amb el primer tram de la desescalada, després de les restriccions per frenar la segona onada de contagis de la Covid-19, les instal·lacions esportives poden tornar a obrir.
Ho faran, però, amb una sèrie de limitacions. Pels equipaments a l’aire lliure, l’aforament màxim permès serà del 50%, mentre que pels equipaments d’interior l’aforament serà del 30%. A més, no es permet en cap cas l’ús de vestidors, excepte per a la piscina, en què els usuaris els podran fer servir per canviar-se, però no per dutxar-se. D’altra banda, els espais esportius no control·lats, com, per exemple, la zona d’skate, de petanca o altres pistes multiesportives, tindran un aforament màxim de sis persones.

La regidora d’Esports, Ana García-Castany, valora de manera positiva que es pugui reprendre l’activitat. Assegura “era una notícia molt esperada i necessària” i recorda que els horaris hauran de ser els mateixos que hi havia abans del tancament, finalitzant a les 21h per respectar el toc de queda.
Amb la reobertura de les instal·lacions esportives, els clubs recuperen la dinàmica d’entrenaments. Pel que fa a les competicions, de moment no estan previstes fins al quart tram de la desescalada. Per tant, com a mínim, no tornarien fins al gener. En aquest sentit, la regidora demana “responsabilitat” per poder avançar de la millor manera possible, fet que significaria “que les coses s’estan fent bé”.

Des de la UFEC, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, “la sensació és agredolça”, tal com ha apuntat la seva secretària, Isabel Pérez, que considera que les mesures són “insuficients”. Un dels aspectes que no veuen amb bons ulls és que no es permeti el desplaçament dels esportistes federats a instal·lacions que no són del seu municipi de divendres a diumenge.
Si els indicadors sanitaris ho permeten, el 7 de desembre arribaria el segon tram, en què es mantindria l’aforament del 50% dels equipaments a l’aire lliure i s’ampliaria, també al 50%, els d’interior. Pel tercer tram, l’aforament de les instal·lacions a l’aire lliure pujaria al 70%, mentre que les d’interior es mantindrien amb un 50%. I en el cas del quart tram, que no arribaria com a mínim fins al gener, la principal novetat és que es recuperarien les competicions esportives amateurs i de base.
Al document adjunt també podeu sentir l’opinió dels responsables de diferents clubs esportius de Lloret de Mar.