Dissabte, 16 gener 2021
6.6 C
Lloret de Mar
Passejant amb la mascareta (NRLL)

Dulsat: “Cal fer les coses al màxim de bé per evitar un pas enrere en la lluita contra la Covid-19”

En el primer dia de desescalada, l'alcalde remarca que cal que tothom actuï correctament a títol particular, perquè la responsabilitat individual té conseqüències col·lectives.

Passejant amb la mascareta (NRLL)

Darreres Notícies

César Martínez agafa el relleu de Joaquim Martín al capdavant de la policia local de Lloret de Mar

El fins ara sotsinspector, de 55 anys, va arribar el 2009 a Lloret procedent de la policia de Granollers.

L’Hospital Sociosanitari de Lloret de Mar inicia la vacunació contra la Covid-19

S’han vacunat un total de 60 pacients i també rebran la primera dosi un total de 55 professionals, entre aquest dijous i divendres.

S’obre el termini per optar als horts de Can Ribalaigua

Els poden demanar únicament les persones empadronades a Lloret i les autoritzacions tenen una vigència de quatre anys.

Més de 37.000 persones visiten els equipaments culturals de Lloret al 2020

La pandèmia ha fet baixar els visitants a una tercera part respecte de l’any anterior. Les visites han generat prop de 100.000 euros en ingressos econòmics.

Avui, últim dia per utilitzar la targeta de la campanya ‘Compra a Lloret’

Donada la bona acollida que ha tingut, la previsió és repetir les targetes durant el 2021.

La ciutadania ha de seguir fent les coses al màxim de bé possible a títol particular per evitar fer un pas enrere en la lluita contra la pandèmia. Aquest és el missatge que envia l’alcalde, Jaume Dulsat, avui que iniciem el primer tram de la desescalada.

“Jo estic segur que cap restaurador, cap club esportiu, cap gestor esportiu o cultural farà les coses malament perquè s’hi juga el seu negoci o la seva activitat. Però sí que demanem a les persones individuals que segueixin amb l’alerta personal de fer bé les coses i no deixar-nos anar”

Jaume Dulsat

L’alcalde alerta la població que la Generalitat serà inflexible si la situació empitjora i no dubtarà en tornar a ampliar les restriccions si fa falta.

Tot i així, el Govern català és optimista i espera que la situació millori els propers dies. De moment, avui comença el tram 1 i s’anirà fent una revisió cada quinze dies per decidir si els diferents territoris poden avançar de tram.

Repassem, en tot cas, les mesures que han entrat en vigor avui dilluns, aprovades pel Procicat. D’una banda, han pogut tornar a obrir al públic els bars, restaurants i cafeteries, tot i que amb diferents restriccions, com ara l’aforament a l’interior dels locals, que ha de ser com a màxim del 30%; a la terrassa, en canvi, no hi ha limitacions, sempre i quan es garanteixi la distància de seguretat entre taules de dos metres de separació. Els grups han de ser màxim de quatre persones per taula. Respecte al menjar a casa, es pot recollir al local fins a les deu de la nit i es pot fer lliurament a domicili fins a les onze, tal com s’estava fent aquestes setmanes.

Pel que fa al comerç, excepte en els serveis essencials, l’aforament és del 30% sense limitació de superfície a 800 metres quadrats com fins ara, tot i que els centres comercials seguiran tancats, excepte els locals de l’interior que es dediquin al comerç essencial o els equipaments culturals i esportius.

Precisament, hi ha novetats pel que fa als equipaments culturals i esportius en general, que poden tornar a obrir les seves portes, tot i que sigui amb certes limitacions.

Comencem amb els equipaments culturals, com teatres, cinemes o auditoris, que hauran de limitar l’aforament al 50% o un màxim de 500 persones per sessió. Les sales de concert també poden obrir però sense oferir servei de bar. El públic, en totes les activitats culturals, haurà d’estar assegut. També obren les biblioteques, els museus i les sales d’exposicions amb un 50% de l’aforament.

Pel que fa als equipaments esportius, es reprenen els entrenaments de les activitats federatives i d’esport escolar i les instal·lacions tornen a obrir sense poder fer ús dels vestidors, excepte a les piscines (on només es podran usar per canviar-se), amb un 50% de l’aforament si són equipaments a l’aire lliure i un 30%, si són espais tancats, sempre que tinguin garantia de ventilació. Això sí, els entrenaments han d’acabar a les nou de la nit.

Les extraescolars també es tornen a activar, però amb un màxim de sis alumnes per aula, i el lleure educatiu es permet sense límit de persones si es fa a l’aire lliure i amb un límit de sis persones en espais tancats.

I acabem amb les cerimònies civils i religioses i el culte, que es poden dur a terme sense límit de persones, però amb un aforament màxim del 30%.

- Publicitat -

El + Vist

L’Ajuntament organitza una audiència pública sobre el pressupost del 2021

Serà aquest dijous, 14 de gener, a les 7 de la tarda, en format virtual. A través de la plataforma ZOOM.

Comencen a vacunar-se els professionals dels hospitals de Blanes i Calella

Aquesta setmana ha arribat una primera remesa de 150 dosis -75 per a cada centre- i es preveu que n'arribin més en els pròxims dies.

Força Lloret demana la retroactivitat en el pagament de les beques menjador

El grup municipal a l’oposició considera que la gestió d’aquestes ajudes no ha estat encertada i assenyala que la convocatòria s’ha fet tard, provocant que els beneficiaris només puguin gaudir-les a partir del mes de febrer.