Divendres, 22 gener 2021
12.3 C
Lloret de Mar
Els comerciants reclamen mesures menys restrictives i que se’ls tingui més en compte

Els comerciants reclamen mesures menys restrictives i que se’ls tingui més en compte

PIMEC Comerç critica que el confinament municipal i el tancament de caps de setmana els perjudiquen greument, especialment ara que és època de rebaixes.

Els comerciants reclamen mesures menys restrictives i que se’ls tingui més en compte

Darreres Notícies

El temporal Glòria, un any després, a Lloret de Mar

Les afectacions més destacades –que ja han estat reparades- es van produir al passeig marítim i al passeig Ferran Agulló de Fenals.

La justícia manté la data de les eleccions per al 14F

El govern no es planteja ni un nou decret ni una nova data electoral i esperen la decisió definitiva del Tribunal Superior de Justícia, que podria ser com a màxim el dia 8 de febrer.

Maria Antònia Batlle, número 5 a la llista gironina de Junts per Catalunya

La lloretenca, llicenciada en dret i empresària del sector turístic, afronta aquesta nova etapa en el món polític amb "honor i ganes de treballar per Lloret i Catalunya".

Lloret acull la meitat de rodatges al 2020, a causa de la pandèmia de la Covid-19

El municipi ha estat la localització escollida per al rodatge de diverses escenes de la superproducció 'Uncharted' i també de sèries com 'El inocente', 'Vida perfecta', 'Merlí' o 'Todos mienten'.

Lloret, un dels punts de pas de la Tradeinn Cursa contra el Càncer de Girona

L’objectiu és recaptar diners per a la lluita i les investigacions oncològiques, en un any en què la majoria d’ajudes s’han destinat a la pandèmia de la Covid-19.

PIMEC Comerç demana a la Generalitat que posi mesures menys restrictives per al sector. La patronal del comerç a Catalunya assegura que el confinament municipal i el tancament dels caps de setmana els perjudiquen greument, especialment en plena campanya de rebaixes.

Per aquest motiu, fan una sèrie de peticions, com l’arribada d’ajudes i que se’ls tingui en compte a l’hora de prendre decisions. En aquest sentit, lamenten que se’ls comuniquin les mesures una vegada han estat decidides.

A més, defensen que els comerços estan fermament compromesos en ajudar a contenir la pandèmia i que s’han adoptat totes les mesures proposades pel Procicat “amb exigència i rigor”. Tot i que assenyalen que adoptar els protocols ha suposat més despesa, han reduït els aforaments, han subministrat als clients gel hidroalcohòlic i s’han ventilat els espais, entre altres mesures.

Francesc Alsina, gerent de l’Associació de Comerciants de Lloret, que forma part del Consell Executiu de PIMEC Comerç a Girona, destaca els esforços que fan els seus associats davant de les restriccions.

“Hem de tenir en compte que l’esforç que estan fent els nostres associats per mantenir oberts els seus establiments és enorme i, per tant, és evident que aquestes mesures ens afecten”

Francesc Alsina

Qui també dona suport a les peticions és el Gremi de Bars, Restaurants i Cafeteries de Lloret. El seu representant, Nino Gómez, considera que les noves mesures perjudiquen greument els petits comerços i destaca que han d’anar acompanyades d’ajudes econòmiques al sector.

Treballador de la Tejano TK col·locant cartells de rebaixes
Treballador de la Tejano TK col·locant cartells de rebaixes

Des de PIMEC Comerç, el president de la secció de Girona, Josep Vergés, reconeix que els ànims estan molt baixos i critica la descoordinació que hi ha en el Govern català.

“Els ànims estan bastant tocats. Els contactes són continus amb els departaments de Salut, Interior i Treball, però hi ha una descoordinació total dins del propi govern que ja no sabem a quina porta hem d’anar a picar”

Josep Vergés

A banda dels efectes negatius que tenen les restriccions per als propis comerciants, Josep Vergés assenyala que el tancament dels caps de setmana també perjudica la població en general, ja que els carrers queden sense vida. A més, també critica que els únics afectats són els petits comerciants, perquè els grans supermercats obren amb normalitat i venen de tot i no només productes de primera necessitat, com marca la normativa.

“Resulta que no pots anar a comprar un jersei a la botiga del teu barri, però sí que pots anar a buscar un jersei que ve de no sé on en un supermercat d’aquests. No són coherents”

Josep Vergés

Pel que fa a les ajudes, Josep Vergés insisteix en què arriben “tard i malament”. I fins i tot en molts casos ni tan sols arriben.

La greu situació que viu el comerç ha obligat a molts establiments a baixar la persiana i es tem que encara en puguin ser molts més després d’aquesta nefasta campanya de rebaixes. Els propers mesos són molt incerts i el sector critica que “la improvisació diària del Govern fa que planificar sigui molt complicat”. Tot i així, Josep Vergés ha volgut enviar un missatge d’esperança als comerciants i ha assegurat que el sector serà capaç de superar les dificultats i tirar endavant.

Des de PIMEC Comerç demanen al Govern parlar i canviar aspectes perquè el comerç no es vegi tan perjudicat. Defensen, a més, que són un sector segur i que necessiten seguir treballant.

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

La sèrie ‘Vida perfecta’, on hi surt Paco Moreno, s’estrena als EUA amb HBO MAX

Paco Moreno, que acaba de rodar la segona temporada, destaca que VIDA PERFECTA és una "sèrie innovadora en el sentit que el 90% la conformen dones".