21.3 C
Lloret de Mar

Una normativa de la DGT contempla molts aspectes que ja inclou l’ordenança municipal de Lloret sobre l’ús dels patinets

Aquest 2021 l'Ajuntament preveu adaptar l'ordenança a la nova llei general, que, entre altres coses, prohibeix circular per la vorera o superar els 25 quilòmetres per hora.

Una noia anant amb patinet per Lloret fa uns mesos
Una noia anant amb patinet per Lloret fa uns mesos

Darreres Notícies

Una nova normativa de la Direcció General de Trànsit (DGT) sobre l’ús dels patinets elèctrics a la via pública contempla molts aspectes que ja inclou l’ordenança municipal aprovada per l’Ajuntament a finals del 2018. El consistori es va avançar davant de l’increment en l’ús d’aquests aparells als carrers del municipi, però l’1 de gener d’aquest 2021 va entrar en vigor la nova llei.

Entre altres coses, l’ordenança municipal exigeix als usuaris de patinets elèctrics que vagin documentats, que entre patinet i patinet hi hagi una distància de 50 metres, i que l’empresari que lloga l’aparell informi de la normativa i que vetlli perquè qui lloga el patinet tingui una mínima habilitat. Ho ha detallat el regidor de Mobilitat, Cristian Fernández, que explica que aquest 2021 caldrà adaptar l’ordenança a la nova normativa.

Pel que fa a la nova llei, detalla aspectes com que els patinets elèctrics no poden circular per voreres o zones de vianants, i no poden superar els 25 quilòmetres per hora. A més, als que condueixin un patinet elèctric se’ls pot practicar un test d’alcoholèmia si així ho considera la policia municipal, responsable de la vigilància i control.

Queda pendent, però, acordar la necessitat d’una assegurança obligatòria per a aquests vehicles de mobilitat personal, una decisió que es consultarà amb els ajuntaments, segons fonts de la Direcció General de Trànsit.

spot_img

El + Vist