20.6 C
Lloret de Mar
Una noia anant amb patinet per Lloret fa uns mesos

Una normativa de la DGT contempla molts aspectes que ja inclou l’ordenança municipal de Lloret sobre l’ús dels patinets

Aquest 2021 l'Ajuntament preveu adaptar l'ordenança a la nova llei general, que, entre altres coses, prohibeix circular per la vorera o superar els 25 quilòmetres per hora.

Una noia anant amb patinet per Lloret fa uns mesos

Darreres Notícies

Lloret de Mar, present en el FITUR menys internacional per la pandèmia

A partir d'aquest dimecres, hi promocionarà “la seva àmplia oferta i les novetats d’aquest estiu”. Un moment que, sens dubte, s’espera que sigui clau en la recuperació del turisme a la destinació.

S’obren les preinscripcions dels casals d’estiu municipals

Es duran a terme a les escoles Pompeu Fabra i Pere Torrent, per a infants nascuts entre el 2009 i 2017.

Lloret de Mar, seu de l’Institut de Creativitat, Tecnologia i Ètica per al sector Turístic

Es tracta d’un projecte que combina formació, digitalització, ètica turística, qualitat i la innovació, amb projectes enfocats a l’àmbit nacional i també internacional.

125 persones gaudeixen a Lloret del Dia Internacional dels Museus

Van aprofitar les jornades de portes obertes al Museu del Mar i a Can Saragossa, a més d'una visita guiada gratuïta.

La piscina acull el Campionat d’Espanya de Natació adaptada

Serà aquest cap de setmana, amb 250 esportistes en edat escolar amb i sense discapacitat. Provenen de 17 comunitats autònomes.

Una nova normativa de la Direcció General de Trànsit (DGT) sobre l’ús dels patinets elèctrics a la via pública contempla molts aspectes que ja inclou l’ordenança municipal aprovada per l’Ajuntament a finals del 2018. El consistori es va avançar davant de l’increment en l’ús d’aquests aparells als carrers del municipi, però l’1 de gener d’aquest 2021 va entrar en vigor la nova llei.

Entre altres coses, l’ordenança municipal exigeix als usuaris de patinets elèctrics que vagin documentats, que entre patinet i patinet hi hagi una distància de 50 metres, i que l’empresari que lloga l’aparell informi de la normativa i que vetlli perquè qui lloga el patinet tingui una mínima habilitat. Ho ha detallat el regidor de Mobilitat, Cristian Fernández, que explica que aquest 2021 caldrà adaptar l’ordenança a la nova normativa.

Pel que fa a la nova llei, detalla aspectes com que els patinets elèctrics no poden circular per voreres o zones de vianants, i no poden superar els 25 quilòmetres per hora. A més, als que condueixin un patinet elèctric se’ls pot practicar un test d’alcoholèmia si així ho considera la policia municipal, responsable de la vigilància i control.

Queda pendent, però, acordar la necessitat d’una assegurança obligatòria per a aquests vehicles de mobilitat personal, una decisió que es consultarà amb els ajuntaments, segons fonts de la Direcció General de Trànsit.

- Publicitat -

El + Vist

‘I tu, què hi veus?’, el vídeo amb motiu del Dia Contra l’Homofòbia

L'Ajuntament commemora el 17 de maig amb aquest vídeo de Meraki Films i ha preparat un acte, diumenge al Teatre, amb una taula d'experiències i una performance de La Caravana de les Arts, entre altres coses.