Dimecres, 24 febrer 2021
10.8 C
Lloret de Mar
Signatura de l'acord entre l'Ajuntament i la propietat de Cala Banys.

Jaume Dulsat: “Tenir uns millors camins de ronda ens fa més competitius des d’un punt de vista turístic”

L'alcalde defensa que és un pas molt important l'acord amb el propietari dels terrenys que hi ha entre Cala Banys i el castell de Sant Joan. I afegeix que el pressupost de 730.000 euros només es pot destinar a inversions.

Signatura de l'acord entre l'Ajuntament i la propietat de Cala Banys.

Darreres Notícies

Emilce Prida, Laia Urpí i Adriana Daniela Dan, guanyadores del concurs de fotografia comunitària

La primera imatge mostra El Puntet, des de lluny, en blanc i negre; la segona, una posta de sol des de Can Xardó; i la tercera, el detall d'una flor lila.

L’Obreria organitzarà dos Balls de Plaça el 24 de juliol, perquè també puguin ballar les Obreres del 2020

Ho ha anunciat l'Obrer Major coincidint amb la celebració de l'Aplec dels Perdons aquest proper diumenge, que es farà només amb els actes litúrgics.

El CDA ha pogut atendre l’increment d’usuaris, que s’han triplicat per la pandèmia

De moment, el Centre de Distribució d'Aliments segueix funcionant al Pavelló Municipal d'Esports, però ja queda poc per traslladar-lo al centre del municipi.

Força Lloret demana que es convoqui una nova convocatòria per sol·licitar beques menjador

La formació critica la "mala gestió" que s'ha fet d'aquestes ajudes i reclama, també, que es paguin amb retroactivitat des de l'octubre. L'Ajuntament assegura que ho està estudiant.

Meraki Films roda el seu nou curtmetratge al Puntet durant tot un cap de setmana

Una vintena de persones especialistes en tots els àmbits han col·laborar en fer realitat el curt 'MOLLY. The Strange Life of A Contemporary Artist', de Greoor Macoli.

L’acord per poder fer un tram més del camí de ronda entre Lloret i Fenals és molt positiu per al municipi. Així ho assegura l’alcalde, Jaume Dulsat, que apunta que aquest acord permetrà arranjar el tram que va de Cala Banys fins al castell de Sant Joan.

L’alcalde reconeix que actualment ja es pot passar per aquest camí, però ara mateix és una finca privada i, a més, no tot el camí transcorre per primera línia ni és segur. En aquest sentit, es faran una sèrie d’arranjaments i es crearan alguns miradors.

“Ara quedarà un camí pròpiament de ronda: serà públic, tindrà miradors, passarà tot per la costa i estarà més protegit. Hi haurà una actuació mínima, però important”

Jaume Dulsat

L’Ajuntament ha arribat a un acord amb el propietari dels terrenys que hi ha entre Cala Banys i el castell de Sant Joan, però per completar el camí de ronda s’està treballant per arribar a un acord també amb el propietari de la finca entre el castell de Sant Joan i Fenals. Segons l’alcalde, és una negociació complicada, que fa molt temps que dura, però adverteix que si no es pot acabar arribant a un acord hauran de recórrer a l’expropiació forçosa.

“Esperem que puguem acabar arribant a un acord, però en cas que sigui necessari impulsarem el procés d’expropiació”

Jaume Dulsat

El Departament de Territori i Sostenibilitat va aprovar definitivament el projecte d’aquest tram del camí de ronda el desembre del 2019. Aquest projecte s’inclou al Pla Operatiu de Reconversió Turística de Lloret de Mar, impulsat per l’Ajuntament, el Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona, la Generalitat i la Mesa Empresarial de Lloret de Mar. La previsió és començar les tasques d’arranjament d’aquí a tres mesos i el pressupost total és d’uns 730.000 euros.

Camí de ronda de Cala Banys
Camí de ronda de Cala Banys

L’alcalde remarca que són uns diners aconseguits sobretot a través de subvencions i que només es poden destinar a inversions. Dulsat posa èmfasi en la importància que tindrà aquest projecte per a la destinació.

“Tenir uns millors camins de ronda ens fa més competitius des d’un punt de vista turístic; per tant, hi ha una generació de diners, a part del propi gaudi que li dona la gent de la ciutat”

Jaume Dulsat

Amb l’acord a què s’ha arribat, l’extensió que passarà a ser municipal és de més de 1.300 metres quadrats. A més, l’Ajuntament reconeix el bar de Cala Banys com un valor turístic i paisatgístic que cal protegir i que quedarà declarat com a Bé d’Interès Municipal. El conveni també detalla que, durant l’actuació, es protegiran les plantes i els arbustos que hi ha a l’actual corriol que connecta les zones Es Safareig i L’espenyador d’Es Creus.

- Publicitat -

El + Vist

L’Escola de Gimnàstica Rítmica Lloret participarà en dos torneigs virtuals

Les noies d’individuals de base participaran al torneig del club Rítmica Vilablareix aquest dimecres; el conjunt infantil absolut participarà a un torneig de la Federació Basca de Rítmica de cara a divendres.

L’Iron, d’un any i mig, l’última incorporació de la Unitat Canina de la policia

Ara mateix la formen 4 gossos: tres femelles –la Maya, Mia i Luna- a les quals s’hi ha sumat l’Iron. La seva propietària el va recollir d’una protectora quan era ben petit.

El Procicat manté les restriccions, però obre les extraescolars a infantil i primària

El gruix de les restriccions actuals es manté fins al 28 de febrer. Les noves mesures entren en vigor el proper dilluns.