18.3 C
Lloret de Mar
Fent una activitat abans del tancament dels esplais (Esplai Xoc)

Es relaxen molt lleugerament les restriccions, perquè la situació encara és complicada als hospitals

Les úniques novetats és que tornen les extraescolars a infantil i primària, els esplais i l'esport dels consells esportius.

Fent una activitat abans del tancament dels esplais (Esplai Xoc)

Darreres Notícies

Avui han entrat en vigor les noves mesures per la Covid-19. El Procicat permet certa flexibilització, però molt limitada, de les restriccions de les últimes setmanes. Així doncs, hi ha tres novetats.

- Publicitat -

La primera és que poden tornar les activitats extraescolars i l’esport escolar, però només a infantil i primària i amb un màxim 6 infants si són de diferents grups bombolla; en cas que siguin de la mateixa bombolla, poden ser més. Per a la resta d’edats, tot segueix igual: només estan autoritzades les que es fan dins del grup bombolla als centres escolars. Una altra de les novetats és que els esplais poden reprendre’s.

I la tercera és que els consells esportius, que inclouen l’esport escolar, podran fer els entrenaments habituals i no limitats. Així doncs, podran entrenar amb més de sis persones i participar en les competicions permeses.

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, reconeix que el camí s’està fent dur, però demana paciència.

”És obvi que s’està fent molt llarg i és molt dur, però és el que ens ha tocat viure i entenc que els govern estan donant el millor de si”

Jaume Dulsat

Dulsat és optimista i confia en què la campanya de vacunació, tot i que no va tan de pressa com ens agradaria, permetrà tenir activitat durant la temporada turística.

“La vacuna va avançant, més lent del que voldríem, però va avançant. I hem d’estar preparats perquè aquesta temporada d’estiu pugui ser el més normal possible; com a mínim a partir de finals del segon trimestre”

Jaume Dulsat

Com diem, la resta de restriccions es mantindran com fins ara, com a mínim, fins el proper diumenge, 28 de febrer. El Govern ha preferit mantenir una actitud de prudència per l’aparent canvi de tendència dels últims dies, que s’ha traduït, per exemple, amb una pujada de la velocitat de retransmissió del virus.

El vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, ha afirmat que la situació epidemiològica a Catalunya es troba en un moment d’estancament després de la millora lenta dels indicadors de la pandèmia. Per això alerta que ara toca ser prudents.

“El virus segueix fent estralls, encara tenim massa gent hospitalitzada, i massa centenars de persones lluitant a les UCIs. Per tant, el virus segueix fort i hem de ser extremadament prudents i extremadament responsables, no podem abaixar la guàrdia en cap moment”

Pere Aragonès

Des de l’executiu insisteixen en què la pressió assistencial és encara molt alta. Això, sumat a la presència creixent de la variant britànica, fa que s’hagi optat pel manteniment de les restriccions per limitar la mobilitat i la interacció social i continuar reduint el nivell de contagis, segons la consellera de Salut, Alba Vergés.

“Necessitem set dies més per veure l’evolució i l’impacte que estan tenint les noves variants”

Alba Vergés

Des del Govern alerten que si no es contenen els contagis, es podria posar el sistema sanitari en un compromís.

spot_img

El + Vist