Dilluns, 8 març 2021
11.1 C
Lloret de Mar
Un veí votant a les eleccions municipals del 2019

L’Ajuntament ja ha fet el sorteig per conformar les meses electorals per si les eleccions es fan el 14F

Ahir a la tarda es tancava el termini per fer el sorteig, però les eleccions pengen d'un fil: entre avui i demà el TSJC ha de prendre una decisió.

Un veí votant a les eleccions municipals del 2019

Darreres Notícies

Jenn Díaz (ERC) reinvindica l’entrada massiva de les dones a la presa de decisions

Amb la mirada posada al 8M, l'escriptora i diputada ha presentat el seu llibre 'Dona i poder' aquest dissabte a Can Gallissà.

Més de 600 atletes, al control federat de La Sansi a Lloret

La prova s'ha fet aquest dissabte amb la presència destacada del mediàtic Àlex Roca, que corre amb paràlisi cerebral, i del lloretencs Jonathan Romeo, entre altres.

Dulsat tem que el repartiment de les ajudes es converteixi en “cafè per a tothom”

Ha estat en l'acte 'Nous paradigmes competitius en les destinacions de sol i platja', organitzat aquest dijous per la patronal turística Exceltur.

La restauració pot obrir fins a les 17h a partir el proper dilluns

L’alcalde de Lloret dona la benvinguda a les noves mesures i amb la mirada posada ja a l’estiu assegura que "ara hi ha molt en joc".

L’equip del videoclip ‘No calles’ està format sobretot per dones joves de Lloret

El projecte, que busca conscienciar en contra de la violència masclista, s'estrena aquest dissabte (19h) al Teatre de Lloret de Mar.

Tot i que encara hi ha molta incertesa sobre si es podran celebrar el 14 de febrer les eleccions al Parlament de Catalunya, l’Ajuntament de Lloret ja ho té tot a punt. En aquest sentit, ahir a la tarda va fer el sorteig per designar les persones que conformaran les meses electorals. Un procés que, gràcies a les noves tecnologies, es va poder fer amb molta celeritat en un ple extraordinari ahir a la tarda, tal com remarca el regidor d’Estadística i Processos Electorals, Xavi Flores.

“Hi ha municipis que encara fan el sorteig de forma manual, però nosaltres ja fa anys que fem servir un programa que amb quatre segons tens ja pràcticament les meses muntades”

Xavi Flores

Les persones escollides rebran la notificació en mà al llarg dels propers dies, ja que és una informació confidencial i no es pot publicar cap llistat.

Ahir es tancava el termini legal per fer el sorteig en cas que les eleccions es facin el 14 de febrer. Com que de moment es manté aquesta data, el procediment es va fer arreu de Catalunya, en què es van escollir un total de 82.000 persones, entre titulars i suplents, per a 9.000 meses.

En cas que finalment les eleccions s’acabin posposant, els ajuntaments hauran d’estar ben pendents per si es poden mantenir els sortejos o si bé cal repetir-los.

Recordem que aquí Lloret, atesa la situació de pandèmia, s’han modificat les seus electorals. Només es manté la Casa de la Cultura, mentre que el Teatre substituirà l’escola Esteve Carles; el pavelló municipal d’esports substituirà l’escola Pere Torrent; i el pavelló del Pompeu Fabra substituirà l’escola amb el mateix nom. Amb aquests canvis pretenen que les seus tinguin més espai i ventilació.

El dia de les eleccions, les quatre seus electorals obriran a les nou del matí i tancaran a les vuit del vespre, amb un total de 20.124 persones censades al municipi amb dret a vot. En aquestes eleccions poden votar els espanyols residents al municipi i els residents absents que viuen a l’estranger. Recordem que fins al 4 de febrer també hi ha la possibilitat de sol·licitar el votar per correu.

Això sempre i quan les eleccions es mantinguin el 14 de febrer. Recordem que el Govern en funcions va anunciar la voluntat de posposar els comicis per al 30 de maig, però la decisió ha generat molta polèmica. En aquest sentit, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha rebut sis demandes perquè es revoqui el decret de suspensió electoral i la previsió és que les resolgui entre avui i demà.

- Publicitat -

El + Vist

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Bernat Ribera accedeix per primera vegada a les semifinals d’una Copa d’Europa d’snowboard cross

El lloretenc va competir amb doble cita a Àustria: dissabte, va ser setzè, mentre que diumenge va acabar en el setè lloc.

Els treballs del camí de ronda entre Lloret i Fenals començaran en tres mesos

S’hi destinaran 730.000 euros. Aquests detalls s’han donat a conèixer en el ple d’aquest dilluns, quan s’ha ratificat per unanimitat l’acord entre l’equip de govern i la propietat.