Dimecres, 24 febrer 2021
10.8 C
Lloret de Mar
La regidora de Serveis Econòmics, al ple del mes de juny (NRLL)

L’Ajuntament pujarà l’IBI als pisos que portin dos anys buits

Aquesta tarda, el ple és previst que aprovi la congelació de totes les ordenances fiscals per al 2021, excepte l'IBI per als pisos buits, que s'incrementarà quan portin dos anys sense que ningú hi visqui.

La regidora de Serveis Econòmics, al ple del mes de juny (NRLL)

Darreres Notícies

Emilce Prida, Laia Urpí i Adriana Daniela Dan, guanyadores del concurs de fotografia comunitària

La primera imatge mostra El Puntet, des de lluny, en blanc i negre; la segona, una posta de sol des de Can Xardó; i la tercera, el detall d'una flor lila.

L’Obreria organitzarà dos Balls de Plaça el 24 de juliol, perquè també puguin ballar les Obreres del 2020

Ho ha anunciat l'Obrer Major coincidint amb la celebració de l'Aplec dels Perdons aquest proper diumenge, que es farà només amb els actes litúrgics.

El CDA ha pogut atendre l’increment d’usuaris, que s’han triplicat per la pandèmia

De moment, el Centre de Distribució d'Aliments segueix funcionant al Pavelló Municipal d'Esports, però ja queda poc per traslladar-lo al centre del municipi.

Força Lloret demana que es convoqui una nova convocatòria per sol·licitar beques menjador

La formació critica la "mala gestió" que s'ha fet d'aquestes ajudes i reclama, també, que es paguin amb retroactivitat des de l'octubre. L'Ajuntament assegura que ho està estudiant.

Meraki Films roda el seu nou curtmetratge al Puntet durant tot un cap de setmana

Una vintena de persones especialistes en tots els àmbits han col·laborar en fer realitat el curt 'MOLLY. The Strange Life of A Contemporary Artist', de Greoor Macoli.

L’Ajuntament congelarà les ordenances fiscals per al 2021. Només hi haurà una petita modificació de l’Impost de Béns i Immobles (IBI) per a aquells habitatges que s’acrediti que porten més de dos anys buits. Així es preveu que s’aprovi al ple d’aquesta tarda.

La regidora de Serveis Econòmics, Lara Torres, remarca que l’increment de l’IBI no afectarà la gran majoria de la població, ja que es destina només a aquells habitatges que porten molt de temps buits. L’objectiu, diu, és evitar que hi hagi habitatges lliures a Lloret.

La mesura ja s’havia d’aplicar per aquest 2020, però no va ser possible i ara han decidit tirar-la endavant per poder cobrar aquest increment de l’IBI com abans millor. Cal tenir en compte que per aplicar la pujada, abans s’ha d’acreditar que fa 24 mesos que ningú no viu a l’habitatge; per tant, no es podrà començar a cobrar fins d’aquí a tres anys.

Pel que fa a la resta d’ordenances fiscals, com hem dit, es congelen. La regidora reconeix que un increment dels impostos i taxes hauria ajudat a tenir més pressupost per al 2021, però és conscient que la situació és molt complicada i que cal ajudar la ciutadania en tot el que sigui possible. En aquesta línia, de cara al pressupost de l’any que ve, a més, caldrà destinar una bona quantitat de diners a ajudar les persones que més ho necessitin.

Els impostos i taxes municipals de l’any que ve es debatran al ple municipal d’avui dilluns, que començarà a dos quarts de cinc de la tarda. Com en l’última ocasió, es farà de manera virtual i es podrà seguir a través del Facebook Live i de la pàgina web de la ràdio. La baixa qualitat del so fa impossible que el poguem retransmetre a través del canal convencional de l’FM.

- Publicitat -

El + Vist

L’Escola de Gimnàstica Rítmica Lloret participarà en dos torneigs virtuals

Les noies d’individuals de base participaran al torneig del club Rítmica Vilablareix aquest dimecres; el conjunt infantil absolut participarà a un torneig de la Federació Basca de Rítmica de cara a divendres.

L’Iron, d’un any i mig, l’última incorporació de la Unitat Canina de la policia

Ara mateix la formen 4 gossos: tres femelles –la Maya, Mia i Luna- a les quals s’hi ha sumat l’Iron. La seva propietària el va recollir d’una protectora quan era ben petit.

El Procicat manté les restriccions, però obre les extraescolars a infantil i primària

El gruix de les restriccions actuals es manté fins al 28 de febrer. Les noves mesures entren en vigor el proper dilluns.