17.1 C
Lloret de Mar
L'hospital comarcal de la Selva, a Blanes.

L’hospital de Blanes recupera les operacions suspeses per la Covid

Ara, davant de la disminució del nombre de pacients ingressats al centre, s’ha decidit reactivar l'activitat quirúrgica prevista.

L'hospital comarcal de la Selva, a Blanes.

Darreres Notícies

Des d’aquest dilluns, l’Hospital de Blanes recupera l’activitat quirúrgica programada, que havia quedat suspesa a causa dels alts índexs d’hospitalitzacions per la cinquena onada de la Covid-19. Ara, davant de la disminució del nombre de pacients ingressats al centre, s’ha decidit reactivar-la.

Recordem que tota l’activitat quirúrgica programada que requeria ingrés va quedar suspesa des del passat 2 d’agost, amb l’objectiu d’alliberar llits pels malalts de Covid. Sí que es va mantenir, però, la cirurgia sense ingrés, així com totes aquelles operacions no ajornables, considerades urgents.

Pel que fa a l’Hospital de Calella, tal com va informar fa unes setmanes la Corporació de Salut del Maresme i La Selva, des del passat 19 de juliol es manté suspesa l’activitat quirúrgica programada no urgent i que requereix ingrés. Això sí, es dona prioritat als processos oncològics i en general a tota l’activitat no demorable, a més de la cirurgia sense ingrés. Són unes mesures que es revisen de manera periòdica i que es van adaptant segons l’evolució de les dades i la situació de cada centre.

Les últimes dades que tenim són del passat 5 d’agost. El nombre total de pacients positius per coronavirus ingressats als centres de la Corporació és de 53 persones, 12 menys que el dia 2 d’agost. Actualment hi ha 30 persones a l’Hospital de Calella i 23 a l’Hospital de Blanes.

El Departament de Salut ha declarat 16 ingressats menys a les Unitats de Cures Intensives (UCI) en les darreres 24 hores, baixant el total a 582, mentre que els hospitalitzats per covid s’incrementen i ara són 1.972 (+34) a Catalunya.

spot_img

El + Vist