Dissabte, 16 gener 2021
12 C
Lloret de Mar
Un nadó recent nascut

Lloret de Mar és el segon municipi català amb més mares estrangeres

Segons l'Idescat, el 60% de les mares que van tenir fills el 2019 a Lloret de Mar són estrangeres.

Un nadó recent nascut

Darreres Notícies

L’esport de Lloret es mobilitza per dir ‘ja n’hi ha prou’ i reivindicar el retorn de la pràctica esportiva

Els assistents han aclamat la tornada a la pràctica esportiva i han protestat pel tracte que està rebent l'esport per part de les administracions.

El Govern deixa sense efecte la convocatòria del 14-F i anuncia les eleccions per al 30 de maig

El govern firma el decret d'ajornament de les eleccions del 14F "perquè ningú hagi de renunciar al dret a vot".

César Martínez agafa el relleu de Joaquim Martín al capdavant de la policia local de Lloret de Mar

El fins ara sotsinspector, de 55 anys, va arribar el 2009 a Lloret procedent de la policia de Granollers.

L’Hospital Sociosanitari de Lloret de Mar inicia la vacunació contra la Covid-19

S’han vacunat un total de 60 pacients i també rebran la primera dosi un total de 55 professionals, entre aquest dijous i divendres.

S’obre el termini per optar als horts de Can Ribalaigua

Els poden demanar únicament les persones empadronades a Lloret i les autoritzacions tenen una vigència de quatre anys.

El 60% de les mares que van tenir fills el 2019 a Lloret de Mar són estrangeres. El municipi ocupa el segon lloc en el rànquing de poblacions catalanes. Salt ocupa la primera posició, amb el 66% i Palafrugell el tercer, amb el 58%. El pòdium, per tant, l’ocupen localitats gironines.

Les dades de l’Idescat (Institut d’Estadística de Catalunya) les recull el diari El Punt Avui, que destaca que l’any passat la natalitat va caure un 5% a les comarques gironines, es redueix per quart any consecutiu i marca un nou mínim des del 2002. A més, el rotatiu també posa de relleu que l’any passat van néixer 6.298 nadons a la demarcació de Girona, un 15% menys que quatre anys abans. Tot i el descens, segueix sent la xifra més elevada de tot Catalunya, precisament gràcies a l’elevat nombre de mares estrangeres que hi ha al territori gironí.

El diari també recorda que l’any que van néixer més nadons va ser el 2008, en què es va arribar als 9.713; una xifra molt més superior al baby boom dels anys setanta, quan el màxim es va registrar el 1976, amb 7.883 naixements.

Una altra dada que aporta l’Idescat és el nombre de fills per dona, que a les comarques gironines el 2019 va ser d’1,40; un 11% per sobre de la mitjana catalana (1,26). I una altra dada: sempre neixen més nens que nenes; el 2019 van ser 3.221 nens i 3.077 nenes.

Pel que fa als noms més posats, en el conjunt de Girona són, en nenes, Júlia (68), Jana (47), Martina i Ona (44 cadascuna) i Laia (39); i en nens, Martí (58), Nil (54), Pol (49), Pau (47) i Marc (46). En concret, a la comarca de la Selva, el rànquing de nenes l’encapçalen els noms de Júlia, Laia, Mia, Emma i Paula; i el dels nens, Nil, Jan, Martí, Adam i Àlex.

- Publicitat -

El + Vist

L’Ajuntament organitza una audiència pública sobre el pressupost del 2021

Serà aquest dijous, 14 de gener, a les 7 de la tarda, en format virtual. A través de la plataforma ZOOM.

Comencen a vacunar-se els professionals dels hospitals de Blanes i Calella

Aquesta setmana ha arribat una primera remesa de 150 dosis -75 per a cada centre- i es preveu que n'arribin més en els pròxims dies.

Força Lloret demana la retroactivitat en el pagament de les beques menjador

El grup municipal a l’oposició considera que la gestió d’aquestes ajudes no ha estat encertada i assenyala que la convocatòria s’ha fet tard, provocant que els beneficiaris només puguin gaudir-les a partir del mes de febrer.