22.3 C
Lloret de Mar
El Museu del Mar, de Lloret de Mar

Lloret de Mar recupera la figura de la Lliberada Parès en el Dia Internacional dels Museus

En quedar vídua d'un indià, va continuar fent negocis i es va tornar a casar, tot un escàndol al segle XIX.

El Museu del Mar, de Lloret de Mar

Darreres Notícies

Lloret de Mar recupera la figura de la Lliberada Parès per celebrar el Dia Internacional dels Museus. La commemoració ja comença aquest cap de setmana, però es duu a terme especialment el proper dilluns, 18 de maig.

Enguany, com no pot ser d’una altra manera, la celebració es digitalitza. Per això, la Unitat de Patrimoni Cultural proposa tres activitats exclusivament en línia: la càpsula de la Lliberada, un repte participatiu que convida el públic a recrear una peça exposada i un tour virtual per la casa-museu de Can Font.

El lema d’enguany és la diversitat i la inclusió. En aquesta línia, el Museu del Mar de Lloret ha triat la figura de la Lliberada Parès per ser una dona que va viure a Lloret dos segles enrere i que va destacar per la seva singularitat i valentia en l’època que li va tocar viure.

Visita de l’any 2011, sobre la Lliberada Parès (Museu del Mar).

La Lliberada Parès va omplir amb els seus escàndols pàgines i pàgines de diaris. Pertanyia a una família molt coneguda de la vila. Es va casar amb un indià i, en quedar viuda, va continuar fent negocis, contràriament al que optaven les dones de l’època. Però el fet extraordinari, i totalment inusual, és que es va tornar a casar, segons destaca el regidor de Patrimoni Cultural, Xavi Flores.

Segons la informació existent, va ser l’única viuda d’un indià que es va tornar a casar, cosa que posava en perill el testament del primer marit. La Lliberada Parès va ser, doncs, una dona excepcional que es va avançar a la seva època.

La càpsula audiovisual dedicada a la seva figura al Museu del Mar es pot veure a partir d’aquest dissabte i fins dilluns al web patrimoni.lloret.cat

Un repte i un tour virtual

Una altra proposta és un repte que consistirà en la recreació des de casa d’una de les peces que es poden veure a l’exposició permanent dels museus de Lloret, en la línia dels ‘arts challenge‘ que estan tenint tant de ressò a les xarxes socials. Les obres que es proposaran recrear seran molt diverses per tal de facilitar i incentivar la participació de tot tipus de públic. S’oferiran premis a les recreacions que tinguin més acceptació a les xarxes socials.

La tercera activitat és el tour virtual es farà a partir de la visita en línia a la Casa-Museu Can Font i estarà comentada per l’Ana Peña. La guia conduirà la visita en directe i anirà navegant a través del tour virtual a la Casa Museu Can Font.

spot_img

El + Vist