Lloret de Mar participarà en una jornada de debat destinada a conèixer l’impacte que tenen les marques turístiques en els museus. L’acte està impulsat per la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana, de la qual forma part el Museu del Mar d’aquí.
Serà la desena edició d’aquesta jornada. En aquesta ocasió, es parlarà de la marca “Barris i Viles Marineres”, una iniciativa de l’Agència Catalana de Turisme. Quatre museus que han rebut la certificació d’aquesta marca explicaran quin impacte ha tingut en el seus museus i en el patrimoni que gestionen.
La jornada “L’impacte de les marques turístiques en els museus: noves estratègies” se celebrarà el pròxim 3 de desembre. A causa de la pandèmia, es farà de manera virtual i tindrà tres parts. La primera serà més acadèmica, mentre que la segona servirà per mostrar el punt de vista de l’administració. Per últim, es farà un debat amb tots els participants. Xavi Flores, regidor de Patrimoni Cultural, exposa que volen “compartir experiències”.
La Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana organitza aquestes trobades cada any amb l’objectiu de compartir experiències, treballar de manera conjunta per oferir un millor servei als visitants, millorar la gestió pròpia dels museus i establir un vincle de diàleg constant.

En el cas de Lloret, s’hi participa enguany amb el Museu del Mar i Es Tint. Aquest element patrimonial està ubicat al carreró de Sant Miquel, al nucli antic, i fins als anys 60 els pescadors hi anaven a tenyir les xarxes, amb un líquid que es feia bullint aigua i escorça de pi; unes xarxes que primer estaven fetes de cànem i espart i, més tard, de cotó. Des del 2012, és un equipament visitable que explica una part destacada de la història de Lloret, que durant molts anys va viure de la pesca.
A tot Catalunya només hi ha dos tints visitables: el de Lloret i Calella de Palafrugell.