Dijous, 28 gener 2021
12.6 C
Lloret de Mar
Primera microhistòria, de Montse Sala, publicada per l'Arxiu

“Microhistòries de Lloret” dona a conèixer el passat de la vila amb píndoles que provenen de la ciutadania

La iniciativa, arran d'una proposta veïnal, va a càrrec de l'Arxiu, que en fa difusió a través de xarxes socials i del web.

Primera microhistòria, de Montse Sala, publicada per l'Arxiu

Darreres Notícies

Nou brot amb 9 casos positius de Covid a l’Hospital Sociosanitari de Lloret

A la resta de treballadors i usuaris també se'ls ha fet la PCR i han sortit negatives. El primer positiu es va detectar diumenge passat.

L’exalcalde Romà Codina dona suport a Junts per Catalunya i, en concret, a Maria Antònia Batlle

Codina remarca de Junts el seu horitzó nacional -la independència-, i el model de país i de gestió que proposa.

Bustek Films i l’Ajuntament rodaran un videoclip contra les agressions sexuals

Fan una crida per trobar homes d'entre 30 i 50 anys que vulguin col·laborar amb el projecte, que és sense ànim de lucre i té l'objectiu de conscienciar, sobretot, el jovent.

Comencen els treballs de neteja de la finca dels apartaments Bravapark de Fenals

Els treballs consisteixen en la neteja i adequació de tota la finca i el tancament de les parts de la planta baixa per evitar que pugui entrar ningú a l'edifici.

Albert Vinyals: “Ens hem de prendre el consum com un acte polític. Si vull botigues al poble, he de comprar al poble”

És una de les conclusions d'una enquesta d'Escodi, que es presentarà avui (15:00) en un webinar obert a tothom a través de la Plataforma Zoom.

El Servei d’Arxiu Municipal de Lloret inaugura una nova secció, “Microhistòries de Lloret”. Ve d’una proposta d’una veïna i requereix de la participació dels veïns, emmarcada en el context de pandèmia.

En aquest sentit, es convida a participar a tots els lloretencs que tinguin estudis relacionats amb aspectes de la història de Lloret, ja siguin costums, tradicions o anècdotes. Només cal que ho enviin al correu electrònic: arxiu@lloret.cat.

Des de l’Arxiu, estudiaran el text i l’adaptaran per fer-ne difusió a les xarxes socials i al web, tal i com exposa la regidora de l’equipament, Anna García Castany.

cartell de la iniciativa Microhistories de Lloret de larxiu

L’arxiver municipal, Quim Daban, subratlla que la nova secció -que pretén difondre petites històries que ajudin a entendre com és Lloret– és una iniciativa que sorgeix dels veïns. Una proposta que qualifica de “fantàstica”.

Montse Sala i Vila, col·laboradora de l’Arxiu i autora de diversos articles publicats al butlletí Sesmond, és l’encarregada d’inaugurar aquesta nova secció. Ho fa amb una aportació de cinc relats biogràfics relacionats amb el cementiri modernista de Lloret i els seus panteons.

panteo esqueu i villalonga al cementiri
El panteó Esqueu i Villalonga, un dels més visibles de l’entrada al cementiri.

El primer de tots, sobre el panteó Esqueu i Villalonga que es va començar a construir l’any 1904, ja es pot consultar a les xarxes socials de l’Arxiu. El segon sortirà publicat el proper divendres.

- Publicitat -

El + Vist

Jordi Martí i Xavi Tibau participen del Rally Lloret amb la fita de pujar al podi

Jordi Martí explica que han fet diverses millores tècniques en el cotxe i que estan "amb moltes ganes" de competir, després d’un any complicat pels esdeveniments del motor, a causa de la pandèmia.

L’Ajuntament redactarà un pla d’actuació per reduir la bretxa digital en la gent gran

S'ha aprovat per unanimitat una moció del PSC que preveu la redacció d'aquest pla d'actuació i també que es treballi per aconseguir una xarxa wifi gratuïta a tot el municipi.

A presó la parella detinguda a Saragossa per la mort d’una nena de dos anys

La parella, que té tres fills més en comú, havia residit a Lloret de Mar, on se'ls va retirar temporalment la custòdia dels menors.