10.2 C
Lloret de Mar

Incrementen les mesures per fer front a la Covid-19 als hospitals de Blanes i Calella

Segons les dades de l’última actualització de la Corporació de Salut, l’Hospital de Blanes compta amb 26 pacients ingressats amb coronavirus, mentre que a Calella n’hi ha 35.

Un dels quiròfans que hi ha a l'hospital de Calella (Corporació de Salut).
Un dels quiròfans que hi ha a l'hospital de Calella (Corporació de Salut).

Darreres Notícies

Els hospitals de Blanes i Calella incrementen les mesures per fer front a la segona onada de la Covid-19. A causa de l’augment progressiu d’ingressos dels últims dies, i amb l’objectiu d’alliberar llits d’hospitalització, s’ha optat per reduir l’activitat quirúrgica no urgent.

Tot i això, els dos hospitals de la Corporació de Salut del Maresme i La selva prioritzen els processos oncològics i tota l’activitat que és urgent i no pot esperar. En concret, a Blanes, on s’hi fa l’activitat quirúrgica d’oftalmologia i traumatologia, es mantenen els quatre quiròfans oberts però només s’hi farà cirurgia que no requereixi ingrés. Per la seva part, a Calella s’ha suspès l’activitat d’un dels cinc quiròfans.

dos hospitals de la corpo

Cal destacar que es mantenen les restriccions de visites i només es permet un sol acompanyant per pacient a les plantes d’hospitalització, sempre que no sigui positiu en coronavirus o hi hagi sospita. A més, continuen els controls d’accés a les entrades dels centres hospitalaris.

El doctor Josep Maria Prats, director d’especialitats quirúrgiques de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, argumenta que “aquestes accions es fan per preservar llits per a la gent amb Covid que entra cada dia a urgències, quan la corba es compensi, reprendrem les activitats“.

Segons les dades de l’última actualització de la Corporació de Salut, l’Hospital de Blanes compta amb 26 pacients ingressats amb coronavirus, mentre que a Calella n’hi ha 35. A més, a l’Hospital Sociosanitari de Calella hi ha 19 pacients amb la Covid-19. Pel que fa als professionals, n’hi ha 26 aïllats, entre tots els centres de la Corporació.

spot_img

El + Vist