21.5 C
Lloret de Mar
Els cursos de català es faran telemàticament (Oficina de Català de Lloret)

Obertes les inscripcions als cursos de català, que hauran de ser telemàtics

Es poden fer virtualment, amb un professor que fa classes per internet, o bé en línia, en què cada alumne té el material i fa el curs al seu aire.

Els cursos de català es faran telemàticament (Oficina de Català de Lloret)

Darreres Notícies

Obertes les inscripcions dels cursos de català, que es faran fins al mes de març i, com a novetat, seran tots telemàtics, atesa la situació de pandèmia.

De fet, la directora de l’Oficina de Català de Lloret, Cesca Cornellà, diferencia entre dues modalitats: virtual i en línia. La virtual consisteix en classes amb uns horaris fixos i un professor que segueix la sessió a través de l’aula virtual, que es fa amb la plataforma Teams d’Office. Mentre que la modalitat en línia ofereix tot el temari i material necessari a l’alumnat, perquè faci el curs al seu aire. En aquest segon cas, però, també es té el suport d’un professor per resoldre qualsevol dubte que es plantegi.

Els nivells Inicial, Bàsic i Elemental compten amb les dues modalitats, mentre que l’Intermedi, el de Suficiència i el Superior només es poden fer en línia.

Les classes del trimestre passat ja es van haver de fer en format virtual des del mes de novembre i la valoració és molt bona.

“Ens va fer por que hi hagués gent que no se’n sortís o que el format no funcionés prou bé, però la valoració és que va anar molt bé”

Cesca Cornellà
A la tardor, les classes van començar presencialment, però van acabar per internet (Oficina de Català de Lloret)
A la tardor, les classes van començar presencialment, però van acabar per internet (Oficina de Català de Lloret)

Pel que fa al perfil de l’alumnat, és molt variat. Com sempre, un dels més nombrosos és el de persones nouvingudes que volen regularitzar la seva situació i necessiten un certificat. Però aquest cop també hi ha persones que estan en ERTO i aprofiten per formar-se.  

En el cas que algú no tingui clar a quin nivell s’ha d’apuntar, s’ofereixen proves de nivell per determinar quina és la millor opció, que es poden fer també a través d’internet o bé de manera presencial sol·licitant cita prèvia a l’Oficina.

Les inscripcions s’han obert aquest dilluns i dimarts per als antics alumnes, mentre que dimecres, dijous i divendres es faran per a la resta. Totes es fan en línia a través de la pàgina web del Consorci per a la normalització lingüística (CPNL). L’inici del curs serà el 25 i 26 de gener i les classes acabaran els dies 24 i 25 de març.

spot_img

El + Vist