20.3 C
Lloret de Mar
Veïns, assistint a la vacunació feta en una campanya anterior a Lloret.

Quarta marató de vacunació sense cita prèvia aquest dissabte a Lloret

Serà oberta a totes les persones majors de 12 anys, a la Biblioteca.

Veïns, assistint a la vacunació feta en una campanya anterior a Lloret.

Darreres Notícies

Lloret de Mar acull la quarta Marató de Vacunació sense cita prèvia, el pròxim dissabte, 14 d’agost. L’acció es durà a terme a la Biblioteca Municipal, de nou del matí a set de la tarda o fins que s’esgotin les dosis. Les franges d’edat cridades a vacunar-se són una majoria: totes les persones majors de 12 anys.

Raquel Garreta, cap d’infermeria de l’Àrea Bàsica de Salut Lloret – Tossa, assenyala que el motiu de la marató és que Lloret es troba per sota de la mitjana catalana de vacunació, igual que passa arreu de la costa. Afegeix que la finalitat no és altra que “prevenir el coronavirus” i alerta que “la cinquena onada ha tingut una forta incidència entre els joves, no en la gent gran”. Per part de l’Ajuntament, la regidora de Salut, Jennifer Pérez, qualifica la marató de “necessària”.

La vacuna administrada serà la Pfizer i les persones interessades només han de presentar-se aquest dissabte, a partir de les 9 del matí, a la Biblioteca. Els menors de 12 a 15 anys han de venir acompanyats.

Hem d’afegir que aquest és un dels 10 punts habilitats arreu de les comarques gironines sense cita prèvia. A més de Lloret, la resta es troben situats a Banyoles, Blanes, Figueres, Girons, Olot, Palafrugell, Sant Antoni de Calonge, Ripoll i Roses. Cadascun té un horari concret.

Com en les anteriors Maratons, per acollir-se a la iniciativa cal complir una sèrie de requisits. Un d’ells és que les persones han de tenir el seu equip d’atenció primària assignat a l’Àrea Bàsica de Salut Lloret-Tossa, que inclou el CAP de Lloret centre, el CAP del Rieral i el Consultori Local de Tossa.

La resta de condicions és no tenir cap cita programada en cap altre centre, no haver rebut cap dosis de la vacuna i no haver passat la Covid-19 o que faci 6 mesos o més que s’ha passat la malaltia en el cas dels menors de 65 anys. A més, per vacunar-se, no s’ha de tenir cap símptoma compatible amb el coronavirus. Si se’n té algun, cal trucar abans al 061 o al CAP.

spot_img

El + Vist