Dimecres, 3 març 2021
13.1 C
Lloret de Mar
Un ciclista al passeig, aquest matí

Que el passeig estigui obert als taxis o que hi neixi un carril bici, propostes per a la mobilitat a la zona

L'Ajuntament ja ha començat les reunions amb veïns, entitats i gremis per copsar l'opinió de tots els sectors sobre com ha de ser la mobilitat al passeig marítim.

Un ciclista al passeig, aquest matí

Darreres Notícies

El CAP de Lloret inicia la vacunació a domicili per a persones amb problemes de mobilitat

La majoria d'usuaris són persones de més de 80 anys, amb un grau elevat de dependència. En el primer dia, han vacunat 18 persones en domicilis.

60 visites als elements del MOLL en l’inici de la campanya de turisme comarcal

L'indret més visitat de Lloret de Mar són els Jardins de Santa Clotilde, amb 44 visites.

Els boscos de Lloret, un dels escenaris del nou anunci d’Estrella Damm

Els boscos de la Punta Garbí i el camí de ronda de Sa Boadella són alguns dels indrets de l'esport publicitari de la popular marca de cerveses.

La Sansi organitza per primera vegada a Lloret un control federat d’atletisme

La cita servirà perquè els atletes federats puguin comprovar en quin estat es troben i millorar les seves marques.

Chus Garcia afronta amb ambició el Campionat de Catalunya de Natació adaptada

El lloretenc nedarà en les modalitats dels 200 i els 50 metres lliures, els 50 metres esquena i els 50 metres braça.

Que els taxis, i el transport públic en general, puguin arribar a qualsevol punt del passeig malgrat les restriccions que hi pugui haver en un futur, o que es permeti l’entrada i aparcament de bicicletes en espais de vianants. Són algunes de les propostes que s’han fet arribar a l’Ajuntament en el marc del procés de participació ciutadana per decidir com ha de ser la mobilitat al passeig marítim.

El Consistori ha començat una sèrie de sessions amb veïns, entitats i gremis per copsar la voluntat dels diferents sectors i prendre la millor decisió d’un tema que considera cabdal per a la destinació. Un dels col·lectius que ha fet arribar el seu punt de vista és el dels taxistes. Joan Tarradas, president de l’Associació de Taxis de Lloret, explica que la seva voluntat és que, s’apliquin les restriccions que s’apliquin, els taxis puguin portar els clients fins a qualsevol punt del passeig.

“No hem d’oblidar el fons empresarial d’aquesta zona, hi ha molts hotels, comerç i restauració, i hem de compatibilitzar la mobilitat amb l’activitat econòmica. I pel que respecta a la nostra competència, nosaltres el que volem és l’accessibilitat garantida al 100% del transport públic”

Joan Tarradas

També hi ha dit la seva la Penya Ciclista. El president, Jordi Figueras, que reconeix que “feia molt de goig” quan, durant el desconfinament de la primavera, el passeig estava tallat al trànsit rodat i hi havia molta gent practicant-hi esport. En aquest sentit, creu que caldria buscar un equilibri entre servei públic, turistes i esportistes.

“Un carril bici que comencés al passeig i anés fins a altres punts del poble crec que serviria per potenciar molt més el passeig com a punt ciclista per a gent que s’inicia o per a qui va amb nens o no vol anar a la carretera”

Jordi Figueras

Tomás Sánchez, responsable de la botiga Bicigrino, afegeix que caldria crear espais segurs perquè els usuaris poguessin aparcar la bicicleta en aquesta zona.

“Hi hauria d’haver espais on es poguessin aparcar les bicicletes, que estiguessin controlades per exemple amb càmeres de vigilància de la policia perquè els ciclistes poguessin estar tranquils quan deixessin la bicicleta”

Tomás Sánchez

Recordem que l’Ajuntament va tallar el trànsit unes hores al dia durant la primavera i l’estiu com a prova pilot. Atès l’èxit que va tenir la iniciativa, ha decidit impulsar un procés participatiu perquè tothom pugui donar la seva opinió. A banda de les sessions amb diferents veïns, entitats i gremis, qui ho vulgui també pot fer arribar propostes a través de la pàgina web municipal.

La intenció és que després del procés d’entrada de propostes i la valoració per part dels serveis tècnics, es faci una votació entre el 8 i el 14 de març, oberta a tots els veïns majors de 16 anys.

- Publicitat -

El + Vist

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Consulta l’ordre del dia del ple del dilluns 1 de març (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 1 de març de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera telemàtica

Els jardins de Santa Clotilde, escenari “espectacular” del programa ‘A2veus’ de TV3

Han acollit un concert en streaming de les Roba Estesa, que han triat un cantant no professional per cantar amb elles.