Dimarts, 26 gener 2021
11.6 C
Lloret de Mar
Eduard Coloma, director de l'hotel Samba

El Samba de Lloret és un dels hotels que gasten menys aigua gràcies a les mesures que adopta

L'establiment s’ha convertit en una mena de laboratori per assajar tecnologies per estalviar aigua i, de fet, avui acaba la recerca del projecte europeu DemEAUmed, amb un seminari.

Eduard Coloma, director de l'hotel Samba

Darreres Notícies

Es crea una plataforma digital de comerç per als establiments de Lloret

La futura eina s'ha exposat en el ple d'aquest dilluns, arran d'una moció de Força Lloret, aprovada per unanimitat.

Little Fish Shoes, de Lloret, millor iniciativa emprenedora de La Selva de l’any passat

Noelia Garvín es mostra molt satisfeta per rebre aquest reconeixement a la seva tasca artesana i creativa, que permet oferir sandàlies personalitzades.

A presó la parella detinguda a Saragossa per la mort d’una nena de dos anys

La parella, que té tres fills més en comú, havia residit a Lloret de Mar, on se'ls va retirar temporalment la custòdia dels menors.

Jordi Martí i Xavi Tibau participen del Rally Lloret amb la fita de pujar al podi

Jordi Martí explica que han fet diverses millores tècniques en el cotxe i que estan "amb moltes ganes" de competir, després d’un any complicat pels esdeveniments del motor, a causa de la pandèmia.

Últims dies per presentar les candidatures al premi Aurora

Aquest guardó té per objectiu reconèixer la tasca realitzada per dones o entitats que hagin treballat per millorar la situació de les dones a Lloret.

Els grans hotels de la Costa Brava gasten una mitjana de 270 litres d’aigua al dia per cada client, segons un estudi de la Universitat de Girona. N’hi ha que en fan servir més, 420 litres per persona i dia, i d’altres menys.

Entre els que en gasten menys hi ha l’Hotel Samba de Lloret, que s’ha convertit en una mena de laboratori per assajar tecnologies per estalviar aigua. És on s’està realitzant la recerca del projecte europeu DemEAUmed, en el qual participen un total de 15 centres de recerca i empreses. Avui acaba aquest projecte d’àmbit europeu, amb un seminari al mateix hotel lloretenc.

Alguns dels participants són el centre tecnològic Leitat, de Terrassa, l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA) i Hosa Hotels, l’empresa que gestiona la cadena d’hotels a la qual pertany el Samba.

L’establiment lloretenc disposa des de fa temps de l’acreditació ambiental EMAS, ja que abans de participar en el projecte va incorporar sistemes per reciclar l’aigua de les dutxes. Compta amb un gran dipòsit soterrat per a aquestes aigües, on es filtren, es tracten i es reutilitzen per als vàters.

El director de l’hotel Samba, Eduard Coloma, assegura que cada vegada els clients valoren més que els establiments on s’allotgen treballin de manera sostenible. A més a més, tot i que aplicar mesures sostenibles sol generar una despesa inicial, a la llarga és rendible. 

De tot plegat se’n parla al seminari que es fa a l’hotel Samba.

- Publicitat -

El + Vist

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

L’Ajuntament ja ha fet el sorteig per conformar les meses electorals per si les eleccions es fan el 14F

Ahir a la tarda es tancava el termini per fer el sorteig, però les eleccions pengen d'un fil: entre avui i demà el TSJC ha de prendre una decisió.

L’Ajuntament ha lliurat 2.600 carnets MOLL al llarg del primer any de funcionament

Aquest carnet es va crear l'any passat perquè els veïns puguin visitar gratuïtament tots els equipaments del MOLL. L'Ajuntament valora positivament la demanda.