En els últims seixanta anys, el turisme ha canviat la fesomia de Catalunya, ha urbanitzat la meitat del territori, ha malmès recursos naturals, ha transformat l’economia i ha creat molts llocs de treball temporals.
De tot això reflexiona el periodista Ramon Aymerich al llibre La fàbrica de turistes, que es presenta aquesta tarda a Lloret de Mar. L’autor revisa, entre altres coses, la creació del mite de la Costa Brava i planteja la urgència de trobar un pla B per a l’economia de la zona.
La presentació l’organitza l’associació Socialistas x Lloret. Una representant, María José Linares, explica que la seva voluntat és posar sobre la taula un tema tan important per a la destinació com és el turisme.
“Volem posar sobre la taula un tema tan important per a Lloret com és el turisme, que afecta moltes famílies perquè és el que sustenta pràcticament l’economia de Lloret”
María José Linares
María José Linares explica que el turisme està en crisi fins i tot des d’abans de la pandèmia i hi ha sectors que reivindiquen un canvi des de fa temps.
La presentació es complementarà amb un debat moderat per Amaranta Gibert, en què participaran el propi autor, Ramon Aymerich; Joan Pau Romaní, empresari del sector de l’hostaleria de Lloret; Lara Torres, regidora no adscrita a l’Ajuntament; i Eulalia Corralero, fundadora del moviment de les Kellys i cambrera de pisos.
Aquesta última remarca com de necessari és el llibre La fàbrica de turistes: “Més que interessant, és obligatori que la gent que viu en ciutats que viuen del turisme com Lloret es llegeixin aquest llibre i tinguin coneixement del com i el perquè hem arribat a la situació actual”.
“Ens agradi o no, a partir d’ara el turisme haurà de ser diferent, perquè cal conservar el medi ambient i cal tenir molta més consciència de l’ecologia”
Eulalia Corralero
Eulalia Corralera posa en relleu la importància de fer un replantejament del turisme per canviar el model actual per un de més sostenible.
L’acte es farà avui, a les set de la tarda, a la biblioteca municipal.