Diumenge, 7 març 2021
12.2 C
Lloret de Mar
Ple de desembre

Últim ple de l’any per desestimar les al·legacions de les ordenances fiscals

La sessió, de caràcter extraordinari i urgent, comença a les 9 hores.

Ple de desembre

Darreres Notícies

Jenn Díaz (ERC) reinvindica l’entrada massiva de les dones a la presa de decisions

Amb la mirada posada al 8M, l'escriptora i diputada ha presentat el seu llibre 'Dona i poder' aquest dissabte a Can Gallissà.

Més de 600 atletes, al control federat de La Sansi a Lloret

La prova s'ha fet aquest dissabte amb la presència destacada del mediàtic Àlex Roca, que corre amb paràlisi cerebral, i del lloretencs Jonathan Romeo, entre altres.

Dulsat tem que el repartiment de les ajudes es converteixi en “cafè per a tothom”

Ha estat en l'acte 'Nous paradigmes competitius en les destinacions de sol i platja', organitzat aquest dijous per la patronal turística Exceltur.

La restauració pot obrir fins a les 17h a partir el proper dilluns

L’alcalde de Lloret dona la benvinguda a les noves mesures i amb la mirada posada ja a l’estiu assegura que "ara hi ha molt en joc".

L’equip del videoclip ‘No calles’ està format sobretot per dones joves de Lloret

El projecte, que busca conscienciar en contra de la violència masclista, s'estrena aquest dissabte (19h) al Teatre de Lloret de Mar.

Aquest divendres, 27 de desembre, es du a terme el darrer ple de l’any. El motiu és desestimar les al·legacions presentades contra les ordenances fiscals per part d’un parell de partits polítics, associacions empresarials i uns quants veïns.

Recordem que el ple que va aprovar les ordenances fiscals de forma provisional va tenir lloc a finals d’octubre. La proposta va generar un allau de crítiques per part de l’oposició i dels veïns, que es van manifestar en contra dels increments proposats. El més destacat és l’IBI, que puja un 3%. També s’incrementa l’Impost d’Activitats Econòmiques, que s’ajusta entre un 2 i 3%; l’impost de construcció, un 0,5%; el de circulació, que puja en funció de la potència i el tipus de vehicle, del 0,9 fins al 2,8%; i la plusvàlua, un 0,2%. Per contra, s’han congelat les taxes d’escombraries, clavegueram i aigua.

La proposta ha estat en exposició pública durant 30 dies. En aquest període, s’han presentat un seguit d’al·legacions per part d’ERC, de Ciutadans –els dos a l’oposició-, el gremi d’hostaleria, l’associació ‘Lobby d’entitats residencials, barris i comerços de proximitat’, i uns quants veïns com a particulars.

Després d’analitzar les seves peticions, fonamentades sobretot en contra de les pujades proposades, l’Ajuntament ha emès informes desfavorables i proposa que les al·legacions siguin desestimades en la sessió plenària. El tràmit ha de permetre aprovar les ordenances fiscals de forma definitiva, perquè entrin en vigor a partir de l’1 de gener del 2020.

Aquest serà l’objecte del ple d’aquest divendres, l’últim del 2019, que és de caràcter extraordinari i urgent. Comença a partir de les 9 hores. El podreu seguir en directe a través de Nova Ràdio Lloret.

- Publicitat -

El + Vist

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Bernat Ribera accedeix per primera vegada a les semifinals d’una Copa d’Europa d’snowboard cross

El lloretenc va competir amb doble cita a Àustria: dissabte, va ser setzè, mentre que diumenge va acabar en el setè lloc.

Els treballs del camí de ronda entre Lloret i Fenals començaran en tres mesos

S’hi destinaran 730.000 euros. Aquests detalls s’han donat a conèixer en el ple d’aquest dilluns, quan s’ha ratificat per unanimitat l’acord entre l’equip de govern i la propietat.