25.6 C
Blanes

12.000 quilos de deixalles

Això és el que generen les platges de Lloret cada dia. És una xifra que és vàlida els mesos d'estiu, quan la temporada és forta. Tot i això, és una dada “elevadíssima”, que denota que de banyistes n'hi ha molts i que generen grans quantitats de deixalles.   El regidor de medi ambient en funcions, […]

Darreres Notícies

Això és el que generen les platges de Lloret cada dia. És una xifra que és vàlida els mesos d'estiu, quan la temporada és forta. Tot i això, és una dada “elevadíssima”, que denota que de banyistes n'hi ha molts i que generen grans quantitats de deixalles.

 

circo de las estrellas

El regidor de medi ambient en funcions, Josep Teixidor, és qui ha fet pública la dada, de la que detalla que, de vidre, es crea una tona diària. Una quantitat així de residus necessita una neteja constant i acurada de les platges, que es fa cada dia en temporada alta.

 

D'una banda, s'actua de forma manual. Ho fan les brigades municipals, que repassen la sorra recollint la brossa més voluminosa, com vidre, plàstic, papers i altres restes. També buiden, diverses vegades al dia, els contenidors i papereres de la platja.

 

D'altra banda, es neteja amb màquines especialitzades. Filtren la sorra a la nit, on recullen, bàsicament, burilles i restes més petites. En aquest sentit, un estudi sobre les platges de litoral català ha conclòs que la platja de Lloret acumularà, al final de l'estiu, 200.000 burilles.

 

L'ajuntament ha tret importància a aquesta xifra. Diu que demostra un problema que passa en totes les platges turístiques, i que té a veure amb el “poc civisme” dels banyistes, que llancen les restes de cigarreta a la platja. A més de reconèixer i denunciar el problema, el consistori aplica dues mesures.

 

Una és la neteja constant de la sorra, amb maquinària cada cop més específica. I l'altra són campanyes de prevenció, com la que es va dur a terme l'any passat en què es van repartir cendrers gratuïts entre els usuaris de la platja. Aquest estiu, està previst repetir la iniciativa.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist