22 C
Blanes

2.700 votants més a les municipals del 27 de maig

Ens trobem a dues setmanes de les eleccions municipals del 27 de maig. I un dels reptes més importants és incrementar la participació respecte els comicis del 2003, en què a Lloret va anar a votar un 59% de les persones amb dret a vot.   Ara, 4 anys després, el cens electoral s'ha incrementat […]

Darreres Notícies

Ens trobem a dues setmanes de les eleccions municipals del 27 de maig. I un dels reptes més importants és incrementar la participació respecte els comicis del 2003, en què a Lloret va anar a votar un 59% de les persones amb dret a vot.

 

circo de las estrellas

Ara, 4 anys després, el cens electoral s'ha incrementat en 2.700 persones, de les quals 180 són immigrants. Per tant, el 27 de maig, un total de 18.164 persones estan cridades a les urnes.

 

El regidor de participació ciutadana de l'ajuntament, Ignasi Riera, explica que els nouvinguts, perquè puguin votar a les municipals, han de provenir de països de la Unió Europea i, a més d'empadronar-se, han d'expressar la voluntat de participar en els comicis.

 

En les eleccions municipals anteriors, 503 immigrans van tenir dret a vot a Lloret. En la convocatòria d'enguany, són 686, és a dir, 180 més que 4 anys enrere. Fonts de l'ajuntament recorden que les persones que no poden votar són els menors d'edat i els immigrants residents a Lloret que provenen de fora de la Unió Europea.

 

Dels que sí que venen de països comunitaris, poden exercir el vot en comicis municipals, però no en els autonòmics ni tampoc en els estatals. També poden votar els lloretencs establerts en l'estranger, que enguany són un total de 232.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist