21.8 C
Blanes

30 palmeres, en risc

L'Ajuntament mantindrà el control a les 30 palmeres que hi ha en el centre de Lloret i que presenten risc de fractura. L'objectiu és evitar possibles danys materials o a les persones, en cas que els arbres es trenquin o desplomin en la via pública.   De moment, ja n'han talat dos, situats a la […]

Darreres Notícies

L'Ajuntament mantindrà el control a les 30 palmeres que hi ha en el centre de Lloret i que presenten risc de fractura. L'objectiu és evitar possibles danys materials o a les persones, en cas que els arbres es trenquin o desplomin en la via pública.

 

circo de las estrellas

De moment, ja n'han talat dos, situats a la plaça de la vila, perquè el risc era més immediat, segons la  regidora de parcs i jardins, Maria Antònia Batlle. Va ser a l'abril quan el consistori va encarregar un estudi sobre totes les palmeres del municipi. Va permetre avaluar 300 arbres, situats en la riera, el passeig marítim i el passeig Verdaguer.

 

L'auditoria va donar com a resultat que 30 estaven deteriorats, és a dir, tenien el tronc molt prim. Després d'executar les primeres actuacions, es continuarà vetllant pel seu estat. De moment, no està previst reposar les palmeres talades. El motiu és evitar la possible infecció de l'escarabat morrut, una plaga que, a data d'avui, no afecta cap palmera de Lloret.

 

A banda d'això, la regidora ha avançat que, quan es construeixi l'aparcament subterrani del passeig Verdaguer, traslladaran les palmeres existents i després les tornaran a col·locar en el seu lloc. L'objectiu és mantenir l'aspecte que té l'anomenat passeig de les palmeres, un indret molt cèntric i molt turístic.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist