24.7 C
Blanes

72 afectats de la sida entre Lloret i Tossa

Entre Lloret de Mar i Tossa, hi ha 72 persones que pateixen la sida. Almenys aquests són els casos que ha detectat el centre d'assistència primària de la vila, que dóna cobertura a aquesta àrea de població. Pel metge Joan Costa, la xifra té poca incidència.   La sida és una malaltia que, des de […]

Darreres Notícies

Entre Lloret de Mar i Tossa, hi ha 72 persones que pateixen la sida. Almenys aquests són els casos que ha detectat el centre d'assistència primària de la vila, que dóna cobertura a aquesta àrea de població. Pel metge Joan Costa, la xifra té poca incidència.

 

circo de las estrellas

La sida és una malaltia que, des de fa 10 anys, es combat amb fàrmacs. És a dir, no és mortal, com passava anys enrere, sinó que s'ha convertit en un problema crònic. Tot i que la major dels afectats són usuaris de drogues intravenoses, aquest no és un col·lectiu que creixi.

 

Ara la via de contagi més freqüent són les relacions heterosexuals sense protecció. La tasca que duu a terme l'ambulatori de Lloret és realitzar la prova de la sida si hi ha sospites que una persona la pot patir. Normalment, es practica la prova quan una persona ha mantingut relacions íntimes sense protecció o que pren drogues per la via parenteral, és a dir, amb xeringa.

 

També és una prova que es fa a totes les embarassades. Si el resultat és positiu, el cas es deriva a l'hospital de referència, en aquest cas, el comarcal de Blanes.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist