25.6 C
Blanes

A punt de començar la temporada de vigilància de platges

Tot i que ja hi ha usuaris a les platges de Lloret, aquestes encara no compten amb el servei de socorrisme que entra en vigor cada temporada. L'ajuntament anuncia que la vigilància començarà, a partir del 15 de maig, a la platja gran.   Mentre que a Fenals s'inicia el primer de juny i les […]

Darreres Notícies

Tot i que ja hi ha usuaris a les platges de Lloret, aquestes encara no compten amb el servei de socorrisme que entra en vigor cada temporada. L'ajuntament anuncia que la vigilància començarà, a partir del 15 de maig, a la platja gran.

 

circo de las estrellas

Mentre que a Fenals s'inicia el primer de juny i les cales, és a dir, Canyelles, Santa Cristina i Sa Boadella, estaran vigilades al llarg del mes de juliol i a l'agost. Una quinzena de socorristes s'encarregaran de vetllar per la seguretat dels banyistes, tant a la platja com en el mar. Les seves funcions seran, bàsicament, de vigilància i salvament.

 

Per tal de funcionar de forma eficient, els socorristes disposen de llanxes, que van recorrent les aigües properes a la sorra, i estan coordinats per ràdio amb la policia local. El seu horari serà de les 10 del matí a les 7 de la tarda, les hores en què normalment es banyen els turistes i veïns.

 

D'accidents a les platges a l'estiu n'hi ha, però no són freqüents i tenen poca importància. Per això, els casos que atenen els socorristes són els relacionats amb picades de meduses i caigudes per les roques, entre altres.

 

Si la vigilància de les platges és un element indispensable en una destinació turística com Lloret, ho és, encara més, que hi hagi sorra. Aquest és un problema que cada any ha d'afrontar la platja gran. Com ha passat en temporades anteriors, de sorra en falta a la part nord de la platja, a prop de Sa Caleta, i en canvi s'acumula a l'altre extrem, a la part de la riera. L'ajuntament anuncia que, si no hi ha un temporal que fa la feina, anivellaran la sorra a finals de mes.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist