22.2 C
Blanes

Botiguers i ajuntament acorden obrir el festiu 11 de setembre

Les botigues de Lloret obriran les portes l'11 de setembre, una de les 4 dates fixades al llarg de l'any en què el sector està obligat a tancar. El motiu és que la diada cau en dimarts, el dia del mercat setmanal a Lloret. La nova llei d'horaris comercials preveu que, en casos com aquests, […]

Darreres Notícies

Les botigues de Lloret obriran les portes l'11 de setembre, una de les 4 dates fixades al llarg de l'any en què el sector està obligat a tancar. El motiu és que la diada cau en dimarts, el dia del mercat setmanal a Lloret. La nova llei d'horaris comercials preveu que, en casos com aquests, el mercat pugui obrir igualment.

 

circo de las estrellas

Davant d'aquesta situació, ajuntament i associació de comerciants han decidit que els establiments puguin tenir obert, per no crear greujes comparatius. Ho han decidit aquest dilluns, en una reunió. Per tant, dimarts vinent, 11 de setembre, totes les botigues de Lloret podran obrir les portes, però només de 9 del matí a 3 de la tarda, que és l'horari del mercat setmanal.

 

La solució, demanada pel sector, no acaba de convèncer l'ajuntament. Argumenta que si la diada de Catalunya és un dia festiu en el calendari comercial, s'ha de mantenir així. I, per tant, la llei hauria d'obligar a tancar, per igual, a mercat i a botigues.

 

La decisió, consensuada per l'ajuntament i l'entitat que representa els comerciants, és la mateixa que es va adoptar el primer de maig, el dia del treballador, que també va caure en dimarts.

 

Dins el calendari comercial d'enguany, el 25 de desembre, el dia de Nadal, també és un dimarts. Però l'ajuntament reconeix que encara no han decidit què faran i argumenta que és una situació diferent, ja que és hivern i Lloret ja no es trobarà dins la temporada turística.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist