25.9 C
Blanes

Cal crear un seguit de protocols per mantenir i desenvolupar els Jardins de Santa Clotilde.

Després de la restauració vegetal i arquitectònica de Santa Clotilde, el proper pas és crear un seguit de protocols per tal de mantenir l’estat dels jardins i per vetllar per un desenvolupament correcte de cara al futur, aquest és el tràmit més important a executar per als responsables del projecte.   Com a aspectes que […]

Darreres Notícies

Després de la restauració vegetal i arquitectònica de Santa Clotilde, el proper pas és crear un seguit de protocols per tal de mantenir l’estat dels jardins i per vetllar per un desenvolupament correcte de cara al futur, aquest és el tràmit més important a executar per als responsables del projecte.

 

circo de las estrellas

Com a aspectes que queden pendents, falta la substitució de la xarxa de rec, que es farà a la tardor, i la rehabilitació de les estàtues, que correspon al departament de Patrimoni de la Generalitat, les dues qüestions s’han de dur a terme a curt termini, a banda d’això, tenim la segona fase de la iniciativa per a posar al dia Santa Clotilde, que es concreta en reordenar els voltants, on hi ha previst crear-hi un aparcament, un museu, oficines, aules de formació, etc.

 

L'encarregat de la remodelació, el paisatgista Artur Bossi, s’ha mostrat molt content pels treballs executats, ja que assegura que els jardins es trobaven en un estat greu de deixadesa.   

 

A més de replantar arbres i plantes, s’han realitzat tasques de recuperació de l’arquitectura dels jardins, amb els seus passadissos de xiprers i els seus balcons amb vistes al mar, tot plegat s’ha realitzar amb molta cura, amb un treball exhaustiu.

 

Segons Artur Bossi, han mimat les plantes una a una i tant ell com el seu despatx de paisatgistes, poder realitzar una tasca com la que s'ha fet a Santa Clotilde és tot un honor, ha dit que no sovintegen aquests projectes, perquè ni a Catalunya ni a l’estat hi ha gaires jardins històrics.   

 

Precisament, amb els responsables del Laberint d’horta, a Barcelona, s’ha arribat a un principi d’acord per fer intercanvi d’estudiants amb Santa Clotilde, en aquest sentit, s’acompleix un dels altres objectius del projecte, que és la seva vessant formativa i educativa.    

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist