16.1 C
Lloret de Mar

Canvis al POUM per donar llum verda a un hotel i un establiment rural a Costa Marcona

No s’augmenta l’edificabilitat i l’Ajuntament obliga els constructors que, abans de fer res, urbanitzin el camí vell de Tossa.

El regidor d'Urbanisme, Joan Bernat, a la dreta
El regidor d'Urbanisme, Joan Bernat, a la dreta

Darreres Notícies

Canvis en el pla general perquè es puguin construir un hotel i un establiment de turisme rural a Costa Marcona, al camí vell de Lloret a Tossa, després de la Montgoda. Tot i que encara no hi ha projecte, al darrer plenari es va aprovar de forma inicial modificar el Pla d’Ordenació Urbana (POUM) per poder donar llum verda a les futures edificacions.

En concret, el tràmit va consistir en ordenar aquest sector de manera que queda dividit en dues parts, no s’augmenta l’edificabilitat i l’Ajuntament obliga els constructors que abans de fer res urbanitzin l’antiga carretera que passa per aquest indret. Joan Bernat, regidor d’Urbanisme, afegeix que “les zones verdes queden igual, l’hotel i l’establiment rural quedaran a prop de les edificacions i del camí”.

El regidor assenyala que és ‘necessari’ urbanitzar el camí vell de Tossa, i que s’ha de fer abans que es desenvolupi el sector de Costa Marcona. “Un camí que dóna servei a les urbanitzacions de la zona, l’utilitza molta gent i crea problemes perquè hi falta llum i els baixants de l’aigua no estan ben fets”, exposa.

Segons Joan Bernat, el pla general recull que l’hotel i l’establiment de turisme rural ocupin 4.000 i 2.000 metres quadrats, respectivament . La volumetria permesa és aixecar fins a dues plantes.

D’altra banda, en el darrer plenari també es va aprovar una altra modificació del Pla d’Ordenació Urbanística. Era referent a permetre l’obertura de botigues o restaurants a la planta baixa dels hotels, així com l’ampliació dels usos de les terrasses.

Aquí s’incorpora un canvi demanat per Urbanisme de Girona. Consisteix en què quan hi ha un aprofitament de sòl però no es pot fer per falta d’espai, els mateixos hotelers poden pagar-ne l’equivalent al seu valor econòmic. En aquest cas, l’Ajuntament ha fixat un cost de 350 euros per metre quadrat.

spot_img

El + Vist