16.5 C
Lloret de Mar

La nova moratòria de la Comissió Territorial d’Urbanisme afectarà 832 habitatges previstos a Lloret de Mar

Territori i Sostenibilitat ha ampliat la moratòria de noves llicències urbanístiques a 80 sectors de sòl urbanitzable de segona línia de mar en quinze municipis de la Costa Brava.

Comissió territorial d'urbanisme de Girona
Comissió territorial d'urbanisme de Girona

Darreres Notícies

La nova moratòria de llicències de la Generalitat afectarà 122’41 hectàrees de Lloret de Mar: són dos sectors amb 832 habitatges previstos. A la comarca de la Selva, també cal destacar el cas de Blanes, amb 53’76 hectàrees de cinc sectors i 522 habitatges.

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha ampliat la moratòria de noves llicències urbanístiques a 80 sectors de sòl urbanitzable de segona línia de mar en quinze municipis de la Costa Brava. Ho ha explicat el secretari d’Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra, en declaracions recollides per l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

Aquesta mesura arriba amb l’aprovació de l’avanç del Pla Director Urbanístic (PDU). Un document que ha detectat que dels 22 municipis de la Costa Brava n’hi ha 17 que no tenen la normativa actualitzada. Són els ajuntaments, entre els quals hi ha el de Lloret de Mar, que no han aprovat el Pla d’Ordenament Urbanístic Municipal (POUM) després del 2010. És tot el litoral gironí, excepte Palafrugell, Palamós, Calonge, Castelló d’Empuries i Platja d’Aro.

Per tant, el PDU se centrarà en aquests 17 municipis. En total, revisarà 165 sectors de sòl urbanitzable. A més, aquest avanç del PDU també analitzarà totes les parcel·les que hi hagi a primera línia de mar. A partir d’aquí, el nou planejament decidirà quins terrenys es desclassifiquen i quins no.

Amb aquesta mesura, la Generalitat segueix abordant la protecció del litoral gironí i, en aquest sentit, vol evitar construccions que generin un fort impacte ambiental i paisatgístic.

Dels 80 sectors afectats amb la segona moratòria, 69 són d’usos residencials i 11, industrials, que representen 911 hectàrees amb potencial de 12.020 habitatges i afecta a quinze municipis. Alguns dels municipis més afectats per aquesta congelació de llicències són Roses (Alt Empordà) amb onze sector i la previsió de 5.877 habitatges o Pals (Baix Empordà) en què hi ha catorze sectors i 1.364 habitatges previstos.

En paral·lel a la segona moratòria, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha decidit incloure nou nous terrenys de sòl urbà no consolidat a la primera. Es tracta de zones que previsiblement no estaven dins de la paralització de llicències perquè no tenen pendent, però estan en un lloc paisatgísticament molt important. Per aquest motiu, han decidit congelar nous projectes.

De tota manera, Serra ha demanat “no crear alarmisme” perquè en cap cas es planteja anul·lar totes les construccions. De fet, el secretari d’Hàbitat Urbà i Territori ha remarcat que el futur d’aquests sectors afectats per la moratòria i altres terrenys es decidirà en el Pla Director Urbanístic que està elaborant el departament. En aquest document s’establirà si cal fixar directrius en l’edificació, reordenar els sòls per disminuir l’impacte ambiental o la desclassificació.

Amb l’aprovació de l’avanç del PDU, el departament ha obert un mes perquè els ajuntaments demanin informació del projecte i puguin presentar al·legacions, tal com preveu la llei. De tota manera, Agustí Serra ha detallat que també obriran un període d’informació pública per tal que qualsevol persona pugui conèixer el pla director i pugui fer-hi aportacions. Una vegada finalitzat el període, es faran les modificacions pertinents i hi haurà l’aprovació inicial del PDU.

spot_img

El + Vist