17.4 C
Lloret de Mar

L’oposició és crítica amb la modificació del POUM aprovada

La modificació afecta la zona de Dalt del Puig, on s'havien d'expropiar uns edificis des de 1994 per fer-hi una gran plaça pública.

La zona de Dalt del Puig, afectada per la modificació del POUM
La zona de Dalt del Puig, afectada per la modificació del POUM

Darreres Notícies

El sector de Dalt del Puig ha estat protagonista al ple municipal d’aquest dilluns. Aquesta zona compta amb un projecte que data de l’any 1994 per crear una gran plaça pública. En aquests gairebé trenta anys, s’han expropiat algunes finques, però d’altres no. I l’equip de govern argumenta que no hi ha diners per fer-ho.

servicios profesionales jimenez

El que es va aprovar en un ple del ’94 implicava que aquests terrenys estiguessin catalogats com a zona verda i, per tant, els veïns d’aquests edificis no tenien permès fer-hi obres. Ara el Govern municipal ha decidit desencallar aquesta situació i ha aprovat una modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, el POUM, que reordena tot aquest espai.

Segons el govern municipal, el resultat final és un increment de les zones verdes, tot i que estaran dividides en quatre espais diferenciats, i no en una única plaça; a més, s’obrirà un carrer nou, que unirà el carrer de la Fàbrica i el carrer Migdia.

Aquesta decisió permet alliberar, segons el govern, algunes de les afectacions de les edificacions, que podran ser destinades a la construcció d’habitatges, oficines o comerços. De fet, el govern pretén construir, en una de les finques, habitatges de protecció oficial.

L’oposició és molt crítica i no entén a què venen aquestes presses per fer el que consideren que és un pas enrere i un greuge per al conjunt de la població. A més, retreuen al Govern que hagi fet aquesta modificació sense tenir programat fer cap projecte concret per esponjar la zona. Alguns portaveus, fins i tot, apunten que hi ha interessos ocults al darrere.

A l’arxiu adjunt podeu escoltar el posicionament de cada partit a través dels seus portaveus: Jordi Sais (Junts per Lloret), Jordi Hernández (C’s), Jordi Orobitg (ERC), Miguel Gracia (Lloret en Comú), Francisco Pastor (PSC), Lluïsa Baltrons (Força Lloret) i Cristian Fernández (representant dels regidors no adscrits).

La problemàtica afecta, com diem, el sector de Dalt del Puig, en concret, l’espai entre els carrers Migdia, Germanes, de l’Areny i el repartidor de Sant Isidre.

spot_img

El + Vist