7.4 C
Lloret de Mar
La proposta aprovada pel ple aquesta tarda

L’Ajuntament crearà diferents zones verdes a la zona de Dalt del Puig

El ple ha aprovat una modificació del POUM per desencallar un bloqueig de fa gairebé 30 anys per poder millorar la imatge d'aquesta zona del nucli antic. L'oposició, però, ha estat molt crítica perquè creu que es fa un pas enrere en permetre l'edificació en un espai que era considerat zona verda.

La proposta aprovada pel ple aquesta tarda

Darreres Notícies

El ple de l’Ajuntament de Lloret de Mar ha aprovat una modificació del Pla General, pel que respecta al sector de Dalt del Puig, que fa una reordenació de tot l’espai inicialment previst com a plaça pública. Una proposta que ha portat a debat el Govern municipal, mentre que tota l’oposició ha estat molt crítica i hi ha votat en contra.

Segons el Govern municipal, el resultat final és un increment de les zones verdes, tot i que estaran dividides en quatre espais diferenciats, en lloc d’una única plaça; i, a més, s’obrirà un carrer nou, que unirà el carrer de la Fàbrica i el carrer Migdia. Aquesta decisió permet alliberar algunes de les afectacions de les edificacions, que podran ser destinades a la construcció d’habitatges, oficines o comerços.

El POUM vigent
El POUM vigent

La problemàtica afecta el nucli antic; en concret, el sector de Dalt del Puig, entre els carrers Migdia, Germanes, de l’Areny i repartidor de Sant Isidre. En aquest espai, fa gairebé trenta anys que està previst crear-hi una gran plaça pública; una decisió que es va prendre en un ple de l’any 1994 per reequilibrar els dèficits actuals d’espais lliures al casc antic de Lloret.

La intenció era expropiar els diferents edificis d’aquesta zona. Unes expropiacions que no s’han completat i la zona s’ha degradat molt, perquè els actuals edificis s’han vist bloquejats per poder fer obres de reforma.

El regidor d’Urbanisme, Albert Robert, ha argumentat que l’Ajuntament no disposa de suficients diners per expropiar tots aquests edificis, i per poder desencallar el bloqueig actual han cregut convenient que aquesta modificació del POUM era la solució més eficient.

Des de l’oposició, tots els grups han criticat la decisió de l’equip de govern, perquè creuen que és fer un pas enrere sense una argumentació que els convenci. De fet, part de l’oposició ha denunciat que podrien haver-hi interessos particulars ocults al darrere i, en aquest sentit, creuen que una gran plaça pública en aquest espai seria molt positiva per al municipi i cal fer prevaldre els interessos generals de la població. L’equip de govern, per la seva banda, ha negat rotundament que hi hagi cap interès personal al darrere i ha insistit en què és la millor opció possible per poder millorar la imatge d’aquesta zona cèntrica del municipi.

spot_img

El + Vist