7.2 C
Lloret de Mar

CCOO denuncia un col·lapse a urgències, mentre que la direcció ho nega

El sindicat lamenta que els pacients no estiguin en les condicions adequades per un servei d’urgències, mentre que la direcció creu que no es pot parlar de col·lapse.

Urgències de l'hospital comarcal
Urgències de l'hospital comarcal

Darreres Notícies

CCOO denuncia que durant les primeres setmanes de gener les urgències de l’hospital comarcal de la Selva, a Blanes, han quedat col•lapsades. Un portaveu del sindicat, Edgar Felip, reconeix que l’increment de pacients era previsible per la baixada de les temperatures, però critica que hi hagi pacients operats que hagin hagut d’esperar fins a cinc dies per tenir llit en una habitació de planta o que els boxs d’urgències hagin hagut de doblar els usuaris i, en lloc d’haver-hi una persona sola, n’hi havia dues.

servicios profesionales jimenez

Felip atribueix aquesta manca de llits a la reestructuració que es va fer fa uns mesos, que va suposar la reducció de llits. Això provoca que els pacients no estiguin en les condicions adequades per un servei d’urgències.

També ha mostrat el seu malestar Catalunya Sí Que Es Pot. La formació ha registrat un seguit de preguntes al Parlament sobre aquesta qüestió, tal com apunta el diputat Marc Vidal.

Des de la direcció de l’hospital, reconeixen que l’activitat s’ha incrementat, però asseguren que no es pot parlar de col•lapse, perquè s’ha pogut donar resposta a tots els pacients. En aquest sentit, el director de comunicació de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, el doctor Xavier Cunill, apunta que la situació no ha estat tan crítica com planteja el sindicat. Sobre la manca de llits, el doctor ha matisat que s’organitzen com poden amb la quantitat de llits que tenen i creu que, fins ara, se n’han sortit prou bé.

El sindicat també ha denunciat que la Unitat Polivalent d’Observació d’urgències, pensada per tenir en observació pacients durant 24 o 48 hores, també està saturada i té pacients ingressats durant setmanes; i afegeix que, malgrat això, no s’ha activat el pla de contingències previst per a aquestes situacions. El doctor Cunill, però, nega que els pacients s’hi estiguin tant de temps.

spot_img

El + Vist