13.3 C
Lloret de Mar

El NO a l’autopista s’imposa en la consulta a Blanes i Lloret

La participació a Lloret va ser de prop de 4% del cens, mentre que a Blanes va ser una mica superior al 7%.

Punt de votació de la biblioteca
Punt de votació de la biblioteca

Darreres Notícies

3.660 persones han participat a la consulta organitzada a Lloret i Blanes aquest diumenge per conèixer l’opinió de la ciutadania respecte a l’arribada de l’autopista a Lloret de Mar. La gran majoria, 2.793 persones, s’ha oposat al perllongament. Davant d’aquest resultat, Jordi Palaudelmàs, un dels portaveus de la plataforma Aturem la C-32 exigeix al Govern català que “aturi el projecte”.

A Lloret, la consulta l’ha organitzat la mateixa plataforma, ja que el govern municipal va anunciar fa uns mesos que no la faria. Palaudelmàs creu que els resultats d’aquest diumenge han estat una “lliçó de democràcia”.

A Blanes, en canvi, ha estat el propi ajuntament qui ha impulsat les votacions. L’alcalde, Miquel Lupiáñez, però, està “insatisfet amb la participació perquè no ha arribat al 10%”.

Tant la plataforma Aturem la C-32 com l’alcalde de Blanes creuen que el fet que la consulta no fos vinculant ha provocat que la participació fos baixa, del 4% del cens a Lloret i del 7%, a Blanes. A més, Palaudelmàs ha assegurat que molta gent creu que l’autopista tirarà endavant, perquè els “alts càrrecs decideixen pel seu compte”. Tot i així, des de la plataforma seguiran insistint perquè els polítics escoltin la seva crida. A Blanes, serà el ple municipal qui decidirà què s’ha de fer amb els resultats de la consulta.

Si desgranem les dades, a Lloret han votat 1.269 persones. D’aquestes, 178 hi han votat a favor i 1.087 en contra. Hi ha hagut, a més, 2 vots en blanc i 2 de nuls. A Blanes, la participació ha estat de 2.391 votants, dels quals 671 estan a favor del projecte i 1.706 en contra, a més de 8 vots en blanc i 6 de nuls. Podien votar totes les persones residents a Lloret o Blanes, majors de setze anys.

Cal afegir que ICV-EUiA de Lloret ha emès un comunicat en què insta l’Ajuntament i la Generalitat que respectin els resultats i paralitzin el projecte de prolongació de la C-32.

spot_img

El + Vist