23.6 C
Blanes

Comença la temporada d’excavacions a Montbarbat

Avui s'han iniciat les excavacions arqueològiques al poblat ibèric de Montbarbat, l'objectiu segons la directora dels treballs Maria del Vilar Vilà, és el de trobar materials i esbrinar-ne el seu ús per poder imaginar com era la vida exactament al poblat, que data del segle 3 abans de Crist.   Les excavacions es duen a […]

Darreres Notícies

Avui s'han iniciat les excavacions arqueològiques al poblat ibèric de Montbarbat, l'objectiu segons la directora dels treballs Maria del Vilar Vilà, és el de trobar materials i esbrinar-ne el seu ús per poder imaginar com era la vida exactament al poblat, que data del segle 3 abans de Crist.

 

circo de las estrellas

Les excavacions es duen a terme des de 1978, i, en aquests 28 anys, s'han fet troballes importants alhora que interessants, precisament a l'àrea central s'hi ha trobat una zona dedicada a l'artesania d'objectes vegetals, fets amb lli, canyes o joncs, posteriorment, però, els íbers van acabar edificant el sector.

 

El de Montbarbat és un poblat gran i emmurallat, de més de 5.000 metres quadrats i que esdevenia la frontera sud d'un territori que ocupava tota la Plana de l'Empordà, el qual estava habitat pels anomenats indiquets. 

 

Les excavacions es duran a terme tots els matins del mes de setembre, en què hi participaran, entre d'altres, estudiants de la Universitat de Barcelona.

 

Tots aquells que estiguin interessats a participar dels treballs, poden adreçar-se al departament de Cultura, situat al carrer Sant Pere. L'únic requisit és ser major d'edat.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist