21.8 C
Blanes

Dinar solidari a favor del poble sahrauí

Es torna a demanar solidaritat als lloretencs i per la mateixa causa, el poble sahrauí. Si fa dues setmanes es van recollir 3.000 quilos de menjar, diumenge s'organitza un dinar benèfic. L'objectiu és fer arribar més ajudes, en aquest cas, en forma monetària. L'àpat tindrà lloc l'11 de març al restaurant El Trull.   Dels […]

Darreres Notícies

Es torna a demanar solidaritat als lloretencs i per la mateixa causa, el poble sahrauí. Si fa dues setmanes es van recollir 3.000 quilos de menjar, diumenge s'organitza un dinar benèfic. L'objectiu és fer arribar més ajudes, en aquest cas, en forma monetària. L'àpat tindrà lloc l'11 de març al restaurant El Trull.

 

circo de las estrellas

Dels 40 euros que val el dinar, 9 es destinaran als camps de refugiats del desert de Tindouf. L'acte el convoca l'ONG Lloret amb el Sàhara. La seva presidenta, Mercè Riera, explica que els diners recollits seran una ajuda extra molt benvinguda. Els diners s'ingressaran en un compte corrent on s'hi fan aportacions d'arreu de Catalunya. S'utilitzaran per comprar menjar a Tindouf, a l'Algèria, on és més barat.

 

Les persones que es vulguin apuntar al dinar ho poden fer a través del Puntet, la sabateria Peu Xic o la perruqueria de Mercè Riera. Per a més informació, poden trucar al telèfon 972 36 70 77.

 

Recordem perquè el poble sahrauí es troba en aquesta situació. Fa 31 anys el Marroc va envair el Sahara. Es va encetar un conflicte sagnant que va obligar el poble a fugir. Es va instal·lar en el desert, en un indret on no hi ha aigua, ni llum, ni un arbre que faci ombra. Pensaven que seria una situació provisional, però ja fa tres dècades que dura.

 

La situació dels refugiats, que són unes 200.000 persones, és d'extrema necessitat. Malviuen en unes tendes i no tenen res de res. Espanya va ser un dels països que, en el seu moment, va girar-los l'esquena. I ara, com saben, cada any els envia ajuda humanitària. Segons Mercè Riera, el poble sahrauí no és, tot i el què ha passat, rancuniós.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist