Educar la salut dels adolescents a través de sèries i pel·lícules i fer servir més aquests recursos a l’aula, ja que tenen un elevat potencial. Això defensa l’estudiant lloretenca Carla Garrido, en un estudi publicat a la revista ‘Comunicación y Salud” de la Universitat Complutense de Madrid.
Aquest treball demostra que les pel·lícules i sèries que veuen els adolescents -sobretot les de caire mèdic, científic o bé que parlen de virus- tenen un alt potencial per a l’educació científica. I que generen una informació més important que mai en l’actual època de pandèmia.

Carla Garrido, en el programa ‘Curem-nos en salut’ de Nova Ràdio Lloret, ha argumentat que “els joves tenen un accés fàcil a les plataformes i són recursos que els interessen més que no pas llegir el diari”.
La Carla argumenta que l’educació té un paper clau en l’adquisició de les habilitats necessàries per prendre decisions que afecten la salut personal o comunitària. Per aquesta raó, s’hauria de garantir en l’educació obligatòria.

L’estudi publicat parteix de la base que les ficcions, com pel·lícules i sèries, poden facilitar l’aprenentatge de conceptes complexos. L’esmentat treball inclou un qüestionari que identifica les ficcions relacionades amb les ciències de la salut que veuen els estudiants de secundària. És a dir, sèries i films que veuen de manera voluntària per tal d’explorar el seu ús a les aules. El qüestionari va comptar amb la participación de 237 estudiants.
Més de la meitat (54,85%) afirma que acostuma a veure aquestes pel·lícules en la seva vida quotidiana, sent les sèries mèdiques les més vistes; però una majoria indica que no s’utilitzen prou aquests recursos a les classes.
L’estudi de la Carla Garrido, que prové del final de treball de carrera, suggereix potenciar més els materials audiovisuals per treballar els objectius d’educació per a la salut. El treball està publicat des del 19 d’abril a la web de la revista ‘Comunicación y salud’.