21 C
Blanes

El campament de gitanos situat a la carretera de Vidreres a Lloret provoca l’actuació per part de diversos ajuntaments

El campament del col·lectiu d'ètnia gitana situat a una gasolinera de la carretera que va de Vidreres a Lloret està provocant més d'una reacció.   Ahir al migdia els alcaldes de Vidreres, Sils, Maçanet de la Selva i Lloret de Mar es van reunir per parlar del tema i han decidit crear un front comú […]

Darreres Notícies

El campament del col·lectiu d'ètnia gitana situat a una gasolinera de la carretera que va de Vidreres a Lloret està provocant més d'una reacció.

 

circo de las estrellas

Ahir al migdia els alcaldes de Vidreres, Sils, Maçanet de la Selva i Lloret de Mar es van reunir per parlar del tema i han decidit crear un front comú per a defensar els seus interessos. També han escrit una carta per demanar al President de la Generalitat, José Montilla, que actuï per solucionar el problema. Encara que tots estan d'acord en què han d'involucrar-se diversos departaments del govern de Catalunya.

 

Des de Lloret de Mar Xavier Crespo ha declarat que aquestes caravanes situades a peu de carretera donen una molt mala imatge del municipi tenint en compte els esforços de promoció turística que s'estan fent des del Patronat de Turisme i des d'alguns municipis.

 

A banda dels ajuntaments afectats també hi ha hagut reaccions per part d'altres entitats com és, en el cas de Lloret, el Gremi d'Hotelers que ja ha tingut reunions amb els responsables del govern català.  

 

Crespo també ha fet referència als principals problemes que es deriven de l'esmentada situació i ha destacat com a més importants l'extorsió, l’assatjament, els problemes de salut i la situació d'aproximadament 70 nens i nenes que no estan escolaritzats.

 

Recordem que la situació que viu el terme municipal de Vidreres és el campament d'aproximadament 400 persones d'ètnia gitana que viu en una gasolinera de la carretera que va de Vidreres a Lloret. A part de la brutícia que genera l'esmentat col·lectiu s'afegeixen altres tipus de problemes com la convivència amb els veïns d'algunes urbanitzacions.

 

Els municipis afectats han decidit redactar una carta dirigida al govern de Catalunya explicant quina és exactament la situació. De moment es preveu enviar aquest document demà al matí i esperar una ràpida resposta per part de la Generalitat.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist