El cap de la Policia Local de Lloret, Joaquim Martín, ha participat al Congrés Català d’Acústica, que ha arribat a la segona edició. Ho va fer en la jornada matinal d’ahir dimecres, en el debat dedicat a les zones acústiques de règim especial amb l’objectiu de conèixer quina és la seva evolució.
Es tracta d’un esdeveniment de referència en el sector acústic a tot el territori, que es fa coincidir amb el Dia Internacional contra el soroll, el 25 d’abril. Està orientat a trobar solucions a les problemàtiques derivades d’aquest àmbit, ja sigui de manera tecnològica, intangible o social. Per fer-ho, s’han organitzat per aquest dimecres i dijous tot un seguit de conferències i taules rodones per reflexionar i debatre sobre els reptes i els dilemes que es presenten.
Amb els diferents actes, els assistents poden ampliar els seus coneixements, per exemple, sobre el soroll a la ciutat, l’aïllament d’edificis, els mesuraments acústics, els plans d’acció per disminuir la contaminació acústica o la gestió que en fan les institucions.
Joaquim Martín creu que la contaminació acústica és un problema important. Tot i així, a Lloret de Mar, el cap de la policia local assegura que és una problemàtica que es controla i es gestiona de manera molt bona.
A més, el Congrés ha comptat amb activitats complementàries com un Market Place, una sessió de participació ciutadana, xerrades professionals o una visita al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya.
D’altra banda, la Policia Local de Lloret també ha participat en unes jornades de Medi Ambient, protecció de la contaminació, del patrimoni i dels animals. La Fiscalia de Medi Ambient va demanar a Lloret que presentés la seva metodologia a l’hora de tractar els procediments administratius, ja que en fa un tractament tan acurat que molts cops evita que arribin a la fase penal. Així que els agents ho van exposar als fiscals de Medi Ambient de tot l’Estat.
Les jornades es van dur a terme a Madrid.