21.8 C
Blanes

El cas d’Èric Bertran es difon per internet

El cas de l'anomenat Harry Potter de Lloret, de nom real Èric Bertran, és objecte d'un documental que es troba penjat a internet. Dura 10 minuts i recull l'experiència viscuda pel menor, que ara té 17 anys i que en el moment dels fets en tenia 14.   En les imatges, ell mateix explica el […]

Darreres Notícies

El cas de l'anomenat Harry Potter de Lloret, de nom real Èric Bertran, és objecte d'un documental que es troba penjat a internet. Dura 10 minuts i recull l'experiència viscuda pel menor, que ara té 17 anys i que en el moment dels fets en tenia 14.

 

circo de las estrellas

En les imatges, ell mateix explica el calvari que va viure en ser acusat de terrorisme, per exigir a unes empreses l'etiquetatge en català dels seus productes. El sobrenom de Harry Potter li ve perquè va firmar els correus electrònics enviats com a Exèrcit del Fènix, nom que fa referència a un dels llibres de la famosa saga literària.

 

El documental es pot consultar a la xarxa des de fa quatre mesos. En aquests temps, ha rebut visites i comentaris d'arreu. Cosa que s'ha multiplicat els últims dies, ja que s'ha traduït a l'anglès i ben aviat estarà en italià. Una de les persones que s'hi han interessat és Noam Chomsky, professor nord-americà, conegut pel seu activisme polític i autor de la teoria de la gramàtica generativa. Chomsky ha donat suport públic a Èric Bertran i ha titllat el cas d'”increïble”.

 

El jove agraeix les paraules del professor i explica que l'interès pels fets -via internet- va en “augment” i considera que això vol dir que “anem pel bon camí”. El jove lloretenc, així com els responsables del documental i de la campanya per la xarxa, consideren “vital” donar a conèixer el cas d'un menor acusat de terrorisme per reclamar l'etiquetatge en català.

 

Les acusacions per terrorisme es van donar a conèixer tres anys enrere. Després de mesos, el cas es va arxivar. Però la família d'Eric Bertran vol denunciar l'Estat Espanyol a les Nacions Unides per assetjament moral a un menor. El jove explica que és un procés complicat que pot tardar anys, però que pensen arribar fins al final.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist