21.8 C
Blanes

El cementiri de Lloret, únic a la comarca

El cementiri de Lloret, que conté una gran quantitat de panteons modernistes, fets per artistes de renom, com Puig i Cadafalch, és únic a la comarca i a bona part del territori. El motiu és que hi ha pocs cementiris, que no pertanyin a grans ciutats, amb una concentració tan gran de mostres artístiques funeràries. […]

Darreres Notícies

El cementiri de Lloret, que conté una gran quantitat de panteons modernistes, fets per artistes de renom, com Puig i Cadafalch, és únic a la comarca i a bona part del territori. El motiu és que hi ha pocs cementiris, que no pertanyin a grans ciutats, amb una concentració tan gran de mostres artístiques funeràries.

 

circo de las estrellas

Qui fa aquesta observació és l'empresa que s'ha encarregat de museïtzar el recinte, és a dir, de posar-lo al dia perquè pugui ser un punt d'interés per a turistes. Un responsable de l'empresa, Joan Llinàs, explica que li ha sorprès “descobrir” el seu contingut.

 

Segons l'empresa, el procés per a convertir el cementiri en un punt d'atracció turística ha tardat dos mesos. En aquest temps, han buscat informació sobre els panteons i els hipogeus a l'arxiu municipal i en un estudi fet sobre l'equipament. Expliquen que no ha estat difícil trobar les dades per saber a qui pertanyen les tombes, majoritàriament a famílies riques, com les dels indianos que havien fortuna a Cuba o a les Antilles.

 

Tot això és el que poden descobrir els visitants del cementiri, ja que cada element es troba perfectament documentat. I, el que és més interessant, els turistes responen. Com ja vam explicar en el seu moment, el cementiri modernista de Lloret s'ha inclòs dins el Museu Obert de Lloret, que compta, de moment, amb els jardins de Santa Clotilde i Can Garriga, la seu del Museu del Mar.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist